Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Sudan Enformasyon Bakanı Osman, hükümetin Kuveyt'in arabuluculuğuna destek verdiğini ve krizin taraflarına aynı mesafede durduğunu bildirdi

HARTUM (AA) - Sudan Enformasyon Bakanı Ahmed Bilal Osman, ülkesinin Körfez krizinin taraflarına aynı mesafede durduğunu belirtti.

Enformasyon Bakanı Osman, yaptığı yazılı açıklamada, "Kriz konusundaki tutumumuzda değişiklik olmadı. Hükümet, Kuveyt'in arabuluculuğuna destek vermeye devam ediyor. Sudan krizin taraflarına aynı mesafede duruyor ve dost ülkelerle içinde bulunulan bu sıkıntının aşılması için çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Osman, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in krizin çözümüne katkıda bulunmak için yarın Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BEA) ziyaret edeceğini belirtti.

Arap dünyasında yaşanan krizler konusunda Arap medyasının rolüne dair konuşma sırasında Al Jazeera kanalını örnek vermekle herhangi bir kasıt olmadığını ya da kanalı karalamaya çalışmadığını aktaran Osman, bunun yalnızca örnek amaçlı söylendiğine dikkati çekti.

Sudanlı Bakan, geçen çarşamba günü Mısır'ın başkenti Kahire düzenlenen Arap Enformasyon Bakanları toplantısı sırasında yaptığı bir açıklamada, Katar merkezli Al Jazeera kanalının Mısır'daki rejimin düşmesi ve ülkede kaos oluşturulması konusunda belli bir çizgiyi benimsediğini ifade etmişti.

Bakanın açıklamaları Sudan hükümetinin Körfez krizindeki tarafsızlık tutumuyla çeliştiği tepkisine neden olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler