Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar Emiri Al Sani, ülkesini ziyaret eden Güney Afrika Dışişleri Bakanı Nkoana-Mashabane'yi kabul etti

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, ülkesini ziyaret eden Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane'yi kabul ettiği bildirildi.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Emir Al Sani, başkent Doha'daki El-Bahr Sarayı'nda kabul ettiği Nkoana-Mashabane ile iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Körfez kriziyle ilgili son gelişmeler başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuları görüştü.

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Nkoana-Mashabane, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin görüşmelerde bulunmak amacıyla dün gece Doha'ya gelmişti.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :