Katar Başbakanı Al Sani'nin Suudi Arabistan temasları

Katar Başbakanı Al Sani'nin Suudi Arabistan temasları

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, resmi temaslar çerçevesinde ülkeye gelen Katar Başbakanı ve İçişleri...

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, resmi temaslar çerçevesinde ülkeye gelen Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile Cidde kentinde bir araya geldi.

Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'nın haberinde, Selam Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve başta güvenlik olmak üzere çeşitli alanlarda devam eden ilişkilerin geliştirilmesi, bölgesel konular ve bölgede son dönemde yaşanan gelişmeler ile iki ülkenin bölge sorunlarına yönelik tutumlarının konuşulduğu belirtildi.

Öte yandan, Katar Başbakanı Al Sani'nin Cidde temasları çerçevesinde Suudi Arabistanlı ve Katarlı yetkililer arasında ikili iş birliği anlaşmaları da imzalandı.

Katar ile Suudi Arabistan arasında hava taşımacılığı alanında iş birliğini öngören anlaşma, Katar Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Casım Es-Seliti ile Suudi Arabistan Taşıma Bakanı Süleyman el-Hamdan arasında imzalandı.

Eğitim ve Öğretim alanında ikili iş birliğini öngören anlaşmayı ise Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Ahmed el-İsa ile Katar Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Dr. Muhammed el-Hammadi imzaladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ve Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani himayesinde gerçekleşen iş birliği anlaşmaları imza törenine, her iki ülkeden bakan ve üst düzey yetkililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :