Kastamonu Belediyespor'da EHF Kupası heyecanı

Kastamonu Belediyespor'da EHF Kupası heyecanı

- Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Kastamonu Belediyespor, hafta sonu sahasında İspanya'nın Super Amara Bera Bera takımı ile yapacağı maçların hazırlıklarını sürdürüyor - Antrenör Günal: "EHF Kupası'nda final oynamak istiyoruz"


KASTAMONU (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı'nın antrenörü Hakan Günal, EHF Kupası'nda final oynamak istediklerini söyledi.

EHF Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve Avrupa'da yoluna EHF Kupası'nda devam eden Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Kastamonu Belediyespor, 2. ön eleme turunda 14-15 Ekim'de sahasında İspanya'nın Super Amara Bera Bera takımı ile yapacağı maçların hazırlıklarını sürdürüyor.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EHF Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak bir ilki gerçekleştirmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti. Günal, şunları kaydetti:

"Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekti. Maalesef yaşanılan şanssızlıklar ve Norveç elçiliğinin bize yaşattığı zorluklar nedeniyle bunu başaramadık. Şimdi artık iki numaralı kupa olan ve futboldaki UEFA Kupası olarak değerlendirilebilecek EHF Kupası'na devam etmek durumundayız."


- "Bir ilki başarmak istiyoruz"


Avrupa'da ilerlemek istediklerini vurgulayan Günal, "14-15 Ekim'de İspanya'nın Super Amara Bera Bera takımı ile Kastamonu'da karşı karşıya geleceğiz. Burada bir ilki başarmak istiyoruz. Daha önce Muratpaşa Belediyespor yarı finale kalmıştı. Bu çok önemli bir başarıydı. Biz Muratpaşa'nın başarısını geçmek istiyoruz. EHF Kupası'nda final oynamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İspanyol ekibiyle yapacakları maçlar için çok iyi hazırlandıklarını belirten Günal, "Oluşturulan vize sorunu nedeniyle iki önemli sporcumuz Norveç'te yoktu. EHF Şampiyonlar Ligi'ne veda etmemizin sebebi, iki oyuncumuzun oraya gelememesiydi. Bera Bera karşısına tam kadro çıkıp gruplara kalmak istiyoruz. Sporcularımız başarıya odaklandı. Tek düşüncemiz kazanmak." diye konuştu.

Günal, sporcuların motivasyonunun yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Deneyimli oyuncu Yeliz Yılmaz da hazırlıkların çok iyi geçtiğini, takımın moralinin yerinde olduğunu aktararak, "Maçlarımızı evimizde oynayacağız. Bunu avantaja çevirip turu geçmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :