Kastamonu Belediyespor'da Avrupa heyecanı

Kastamonu Belediyespor'da Avrupa heyecanı

EHF Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Kastamonu Belediyespor, yarın Hırvatistan ekibi Podravka Vegeta ile karşılaşacak

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında yarın Hırvatistan ekibi Podravka Vegeta ile karşılaşacak.

Kastamonu Belediyespor, Norveç temsilcisi Vipers Kristiansand'ın ev sahipliğinde, Kristiansand kentinde düzenlenecek 1. Grup'taki ilk mücadelede rakibini yendiği taktirde finale yükselecek.

Karadeniz temsilcisi, ilk maçta rakibini yenmesi durumunda finalde Vipers Kristiansand-Gomel (Belarus) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Finalde galip gelen takım, EHF Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazanacak. Grupta dördüncü olan takım EHF Kupası 2. turundan, üçüncü ve ikinci olanlar ise EHF Kupası 3. turundan itibaren yoluna devam edecek.

Kastamonu ekibinin antrenörü Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarınki maç öncesi son antrenmanlarını yaparak hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi.

Grup mücadelesini 2 oyuncudan yoksun yapacaklarını dile getiren Günal, şunları söyledi:

"Yarın oynayacağımız maç için mevcut kadro ile hazırız. Mevcut kadro diyorum çünkü iki oyuncumuzu buraya getiremedik. Nedeni ise elçiliğin Rusya vatandaşı olan Anastasia Sinitsyna Savaş ve Belarus vatandaşı Natalia Kotsina'ya vize vermemesi. Burada ilginç olan Belarus takımı tam kadro olarak vize almışken bizim Belaruslu oyuncumuza vize vermemesi. Bu şartlarda maça çıkacağız."

Yarınki maçın çok önemli olduğunu kaydeden Günal, "Yarın oynayacağımız Podravka maçı gruptaki kaderimizi belli edecek. Sporcu arkadaşlarımız gelemeyen arkadaşları yerine de oynayarak iyi bir sonuç alacak." diye konuştu.

Her türlü olumsuzluğa rağmen takım olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Günal, "Gruplara kalarak Türkiye'ye ilki yaşatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :