Kastamonu Belediyesi’nde Mobbing İddiaları: Yunus Abayoğlu İstifa Etti

Kastamonu Belediyesi’nde Mobbing İddiaları: Yunus Abayoğlu İstifa Etti

Kastamonu Belediyesi'nde Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne sürüldüğünü ve mobbinge maruz kaldığını iddia eden Kastamonu Ülkü Ocakları eski Başkanı Yunus Abayoğlu, işinden istifa etti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde CHP adayı Hasan Baltacı'nın seçimi kazanmasıyla birçok birimde değişiklik yapılmıştı. Bu değişikliklerin ardından Kastamonu Belediyesi Huzurevi'nde görev yapan Yunus Abayoğlu, huzurevindeki görevinden alınarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne işçi olarak sürüldüğünü iddia etti. Abayoğlu, yapılan mobbinge tepki göstermek amacıyla işinden istifa ettiğini duyurdu.

"Temizlik İşleri'ne İşçi Olarak Gönderildik"

Abayoğlu, paylaşımında CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin'in belediyede eş başkanlık yaparak mobbing uyguladığını belirtti. "Şahsımı ve ocak yöneticisi 4 kardeşimi Temizlik İşleri'ne işçi olarak gönderdiler. Bu mobbing değil, asıl mobbing Hikmet Erbilgin’in 'onları oraya ben sürdüm' demesiyle başlıyor" ifadelerini kullandı.

"Selahattin Demirtaş Teröristtir, Terörist Demeyen de Teröristtir"

Abayoğlu, yaşanan mobbingin sebebinin Selahattin Demirtaş hakkında yazdıkları bir yazı olduğunu iddia etti. "16 Şubat 2023 tarihinde huzurevinin kuruluşunda ve yönetiminde yer almak kaydıyla işe başladım. O tarihten 26 Nisan 2024 tarihine kadar görevimi en iyi şekilde yaptım. Ancak, 'Selahattin Demirtaş teröristtir, terörist demeyen de teröristtir' yazısı nedeniyle mobbinge uğradık" dedi.

"Tüm Çalışanlar Mobbingle Bastırılmaya Çalışılıyor"

Abayoğlu, Hikmet Erbilgin'in belediye içindeki rolüne de dikkat çekerek, "Hikmet Erbilgin sen kimsin, belediyedeki görevin ne? Bu yazı seni neden rahatsız etti? Hangi hak ile birim birim gezerek eş başkanlık yapıyorsun?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Abayoğlu, belediye çalışanlarının mobbingle bastırılmaya çalışıldığını iddia etti.

"Artık Gebelikleri Varsa..."

Abayoğlu, sessiz kalan yetkililere de tepki gösterdi. "Bu güne kadar sessizliğimiz almış olduğumuz devlet terbiyesindendi. Baktım, asıl konuşması gerekenler sus pus olmuş ölü taklidi yapıyor. Artık gebelikleri varsa, ‘aman bizim eşimize dostumuza dokunmasınlar, aman biz işlerimizi rahat halledelim’" şeklinde konuştu. Abayoğlu, bundan sonra her fırsatta bu durumu dile getireceğini belirtti.

Abayoğlu’nun istifası ve mobbing iddiaları, Kastamonu Belediyesi’nde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Yaşanan gelişmelerin ardından belediyeden veya Hikmet Erbilgin’den henüz bir açıklama gelmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.