Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Hamas ve askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail Savunma Bakanı Liberman aksini iddia etse de Fukaha suikastının arkasında İsrail'in olduğunu belirtti

GAZZE (AA) - Hamas ve askeri kanadı İzzedin el-Kassam Tugayları, Mazin Fukaha'nın öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuklarını yineledi.

Kassam Tugaylarının Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın öldürülmesinden İsrail'in sorumlu olmadığı yönündeki açıklamasına karşılık, "Bu açıklamalar, İsrail'in baskı ve korkularının boyutunu yansıtıyor." ifadesini kullandı.

Ebu Ubeyde, "Siyonist düşmandan başka bu suçun sorumlusu olmadığını, gizli veya aleni olarak bu suçlamadan kurtulmaya çalışma girişimlerinin sonuç vermeyeceğini" belirtti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum da yazılı açıklamasında, "Fukaha suikastından ve sonuçlarından tamamen işgalci İsrail sorumludur. Liberman'ın, siyonist oluşumun suikastın sorumlusu olmadığı yönündeki açıklamasını bu suçun ve yansımalarının sorumluluğundan kaçma konusundaki başarısız girişimi olarak görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

İsrail'de yayın yapan Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, Liberman, İsrail'in Fukaha suikastından sorumlu olmadığını belirterek, "Hamas iç suikastlarıyla biliniyor. Örgüt, öldüren kişiyi kendi içinde aramalıdır." demişti.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha, 24 Mart'ta Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler