"Kasımpaşa'da Donanma Günleri" sergisi

"Kasımpaşa'da Donanma Günleri" sergisi

Sergide, Türk donanmasının Kasımpaşa serüveni anlatılıyor

ANKARA (AA) - Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Beyoğlu Belediyesi iş birliğiyle "Kasımpaşa'da Donanma Günleri" sergisi açıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, 9 Şubat'ta Beyoğlu Belediyesinin sergi salonu gerçekleştirilen "Kasımpaşa'da Donanma Günleri" sergisinin açılış törenine Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katıldığı belirtildi.

Sergide, Kasımpaşa ile tersanenin, dolayısıyla donanmanın birlikteliğinin aktarıldığı ifade edilen açıklamada, "Türk donanması, altın çağını Kasımpaşa'da yaşamış, donanmanın, denizciliğin ve denizcilerin etkisi tüm kültür sahamıza buradan yayılmıştır" değerlendirmesi yapıldı.

İstanbul'un fethinden yaklaşık iki yıl sonra en yüksek konumdaki donanma personeli için Kasımpaşa'da yönetim merkezi olarak bir "Divanhane" inşa edildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Günümüzde Kuzey Deniz Saha Komutanlığına ev sahipliği yapan Divanhane binası ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası, gelenekleriyle yaşayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına hizmet veren yapılar olarak varlıklarını sürdürmektedirler. Tersane bölgesi ve bu binalar, sadece askeri bir anlayışı değil, aynı zamanda kültürel bir mirası da günümüze taşıyan yapılar olmuşlardır. Bu tarihi ve kültürel mirasa tanıklık etmek üzere düzenlenen bu sergide, Türk donanmasının Kasımpaşa serüveni ve donanmayla birlikte hareket kazanan Kasımpaşa'nın tarihi gelişimi sergilenen eserlerle vurgulanmıştır."

Deniz okullarının tanıtımının da yapıldığı sergi, 7 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :