Kasım ayı ihracat rakamları

Kasım ayı ihracat rakamları

Sakarya, kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2'lik artış göstererek 451 milyon 672 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi - SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:- "İlimiz, kasım rakamlarıyla en çok ihracat yapan ilk 10 il arasında 7. sır

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2'lik artış göstererek, 451 milyon 672 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, kasım ayı ihracatının Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklandığını hatırlatarak, en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında 7. sırada yer alan Sakarya'nın 25 ülkeye 109 sektörde ihracat gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kent olarak yapılan ihracattan duydukları memnuniyeti aktaran Kösemusul, ihracatçı ilk 5 il arasında olmak hedefinde gelinen son noktayı yeterli görmediklerini, şehrin üretim yeteneğini ve ihracatçı sayısını artırarak hedefe ulaşacaklarını belirtti.

Türkiye ekonomisinin başarı yürüyüşünü sekteye uğratmak için atılan tüm adımlara karşı birlik ve beraberliğin sarsılmaz gücüyle kararlı ve dik duruş gösterecek irade ve imkana sahip olduklarını aktaran Kösemusul, "Sakaryamız iş dünyası hedefe ulaşma inancıyla üretecek ve büyüme yolculuğunu sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye ekonomisinin önemli mesafeler aldığının altını çizen Kösemusul, reform ve istikrar adımlarıyla çehresi değişen ülkenin, iş dünyasının gayretli katkılarıyla 2023 hedeflerine ulaşacağına olan inancını paylaştı.

Finansal algı operasyonlarının devreye sokulduğu süreçlerden geçtiklerini belirten Kösemusul, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizin ve şehirlerimizin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyenlerin tehdit ve çabalarına karşı, aziz milletimizin güçlü liderinin arkasında daha dirençli ve kararlı olacağına, olumsuzlukları büyük sorunlar haline getirmeden çok çalışarak başarıya ulaşacağına inanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :