Kartal'da temel atma töreni

Kartal'da temel atma töreni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Kartal'da yapılacak "Cami, Meydan, Zeminaltı Otoparkı ve Sosyal Donatılar" projesinin temeli atıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle Kartal'da yapılacak "Cami, Meydan, Zeminaltı Otoparkı ve Sosyal Donatılar" projesinin temeli törenle atıldı.

Kartal Soğanlık Mahallesi'nde gerçekleştirilen tören, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, projenin Kartal ve İstanbul adına hayırlı olmasını dileyerek örnek bir işe imza atıldığını söyledi.

Cami, meydan, zeminaltı otoparkı ve sosyal donatıların yer alacağı alanla ilgili bilgiler veren Uysal, "Altında 126 araçlık otopark, engelliler ve motosiklet otoparkı, üzerinde 7 bin kişinin namaz kılabileceği camisi, Kuran kursu, taziye evi, çay ocağı ve cami görevlileri için lojmanıyla inşallah güzel bir yer olacak." dedi.

Uysal, camilerin toplumun bir araya geldiği, dertleştiği, sohbet ettiği ve mahallenin sorunlarını konuşabildiği yerler olduğuna işaret ederek, yapılan eserin güzelliğinin yanı sıra kullanılırken mahallede oturanların buluştuğu bir yer olabilmesinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Cami yapılırken örnek bir mimari teşkil etmesini istediklerini aktaran Uysal, "Bizim öz kültürümüzü yansıtan Selçuklu mimarisiyle bir proje hazırlanmış. Bunu hazırlayan ekibe de, mimarına da canı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise anlamlı ve tarihi bir gün yaşadıklarını, güzel bir hizmete adım attıklarını ifade etti.

Şenocak, sadece bir cami yapmayacaklarını, bölgenin ihtiyacı olan bir kompleks inşa edeceklerinin altını çizerek, "Burada bütün emeği geçmiş olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu camimizin ve sosyal donatı alanlarımızın mahallemize ve Kartal ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin temeli Mevlüt Uysal'ın harç beton makinesinin düğmesine basmasıyla atıldı.

Törenin ardından vatandaşlara ikramda bulunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :