Kars'ta şehre inen tilkileri vatandaş eliyle besliyor

Kars'ta şehre inen tilkileri vatandaş eliyle besliyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ayılardan sonra tilkiler de yerleşim yerlerine kadar geldi. Karslı gençler, kızıl tilkiyi elleriyle besliyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ayılardan sonra tilkiler de yerleşim yerlerine kadar geldi. Her akşam yiyecek bulmak için ilçe merkezine gelen tilki, mahallenin gençleriyle dost oldu. Sürekli yiyecek vererek besledikleri kızıl tilki, hem karnını doyuruyor, hem de gençlere yaklaşmadan etrafta dolaşıyor.

Tilkiyi elleriyle beslediklerini ifade eden Muhammed Can Kaya, “Soğuklarda doğa hayvanlarını beslemek bize düşüyor. Ormanda yiyecek bulamıyorlar. Dağa hayvanları yiyecek bulamayınca şehre iniyorlar. Biz de besliyoruz. Bize alıştılar” dedi.

Kızıl tilki, her gün aynı saatte mahalleye geliyor. Gençlerin verdiği yiyecekle karnını doyuran tilki, bir süre gençlerle zaman geçirdikten sonra ormanın yolunu tutuyor.

Gençler ise her gece aynı saatte tilkiyi bekliyor. Tilki ile gençlerin diyalogu kameralara yansıdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.