Kars'ta hala soba yanıyor

Kars'ta hala soba yanıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, haziran ayı olmasına rağmen sobalar yanmaya devam ediyor- Vatandaş Medine Seçilmiş:- "Bu sene kış mevsimi ağır ve uzun geçti. Haziran ayı olmasına rağmen hala soba yakıyoruz"

KARS (AA) - Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, haziran ayı olmasına rağmen soba ve kaloriferler yanmaya devam ediyor.

Kış mevsiminin çetin ve ağır geçtiği Sarıkamış'ta kasım ayında kurulan sobalar kaldırılmadı.

Ülkenin batı ve güneyindeki birçok ilde hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde seyrederken 2 bin 150 rakımlı Sarıkamış'ta hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 5 dereceye kadar düşüyor.

İlçenin Tepe Mahallesi'nde oturan Medine Seçilmiş, uzun süredir havanın yağışlı ve soğuk geçtiğini belirterek, "Batıdakiler 1 ton kömür bile zor yakıyorlar. Bizim memleketin soğuğuna göre 4-5 ton kömür olması lazım. Bu sene kış mevsimi ağır ve uzun geçti. Hala yağmurlar soğuklar devam ediyor. Haziran ayı olmasına rağmen hala soba yakıyoruz." diye konuştu.

Şenay Vanlı da "Sarıkamış Türkiye'nin en yüksek yerlerinden biridir. Bugün haziranın dördüncü günü, nereden baksan 4 ton kömür, 3 tona yakın odun yakıyoruz. Havalar yağışlı geçti, akşamları da çok soğuk oluyor." dedi.

Vanlı, havaların ısınmasını dört gözle beklediklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :