Karşıyaka'ya Haydar Aliyev büstü

Karşıyaka'ya Haydar Aliyev büstü

Azerbaycan'dan getirilen merhum Cumhurbaşkanı Aliyev'in büstü İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ismini taşıyan parka dikildi

İZMİR (AA) - Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in büstü, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ismini taşıyan parka dikildi.

Azerbaycan'dan getirilen büst, Karşıyaka Belediyesinin katkılarıyla İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen programda Haydar Aliyev Parkı'nda hazırlanan alana konuldu.

Programa katılan Azerbaycan Diaspora İşleri Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev yaptığı konuşmada, Bakü ile kardeş il İzmir'de bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev'in Türk dünyasının en büyük oğulları olduğunu söyleyen Hacıyev, "Bizim bizden başka kardeşimiz ve dostumuz yok. Son olaylarda da sınırda da baş gösteren cephelerde de herkes gördü. Biz dünyaya iki kardeş olarak omuz omuza direnerek Azerbaycan ve Türkiye olarak kendimizi gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da iki ülkenin bir ve beraber olduğuna vurgu yaparak Türkiye'nin terörle mücadelesine dikkati çekti.

Paşayeva, "Biz Çanakkale destanını yazan milletin torunlarıyız. İnşallah nasıl ki İzmir'in dağlarında biz o milli mücadele döneminde bu vatan toprağına göz dikenlerin hepsine cevabını verdiysek, bundan sonra da Azerbaycan ve Türkiye'nin bu güzel topraklarına göz dikenlerin ve zayıflatmak isteyen tüm güçlere karşı mücadelemizde de başarılı olacağız." dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Azerbaycan'nın kurucu Cumhurbaşkanı Aliyev'in çok önemli bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Hocalı Katliamı'nı hatırlatan Akpınar, şunları söyledi:

"Bugün Türk askeri o insanların yaşamına mal olanları o terör örgütlerini püskürtmek için sınır ötesinde mücadele veriyorsa bu insanlık ayıbını örtmek içindir. Yeni bir insanlık ayıbı için değil. Çeteleri, örgütleri masum insanların yaşamına katletmek için yetiştirenleri orada etkisiz hale getirmek içindir. Eğer bizler bugün bu dayanışmayı ve hareketleri göstermezsek, yarın Hocalı'da yaşanan katliamların benzerlerinin Türkiye'deki köylerde ve kasabalarda yaşanılması da kaçınılmaz olacaktı."

Konuşmaların ardından Haydar Aliyev Parkı’nın içinde bulunan Haydar Aliyev büstünün açılışı dualarla yapıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :