Kars’ın meşhur gıda ürünleri Konya’da analiz edilecek

Kars’ın meşhur gıda ürünleri Konya’da analiz edilecek

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Gıda analizlerinde işbirliği yapmak amacıyla önemli bir protokole imza attı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası arasında, Gıda analizleri ve laboratuvar hizmetleri konusunda işbirliği yapılmasını içeren önemli bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, Kars ilinde faaliyet gösteren Gıda sektörü firmaları, ihtiyaç duydukları Gıda analizleri için KGTÜ'nün laboratuvar hizmetlerinden faydalanabilecek.

KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, protokolün detayları hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gıda ve Tarım alanında büyük hedeflere yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, kaliteli hizmet anlayışıyla öne çıkmaktadır. Laboratuvarımız, ulusal ve uluslararası standartlara uygun analizler yapma yetkinliğine sahiptir."

Rektör Turan ayrıca, SARGEM laboratuvarının Kars Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yüzde 20 indirimle hizmet vereceğini belirtti. KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ise protokolün, Kars'ta faaliyet gösteren tarım ve hayvancılık sektör temsilcilerine önemli avantajlar sunacağını ifade etti. Bozan, "Üyelerimiz, yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden faydalanacak ve aynı zamanda mağduriyetleri giderilmiş olacak" dedi.

Törene Kars Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ile meclis üyeleri, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erol Turan katılım sağladı. Bozan, protokolün ilgili sektörlere olumlu katkılar sağlamasını temenni ederken, Rektör Turan da desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Kars’ın meşhur gıda ürünleri Konya’da analiz edilecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.