"Karnı burnunda" mezuniyet sevinci yaşıyor

"Karnı burnunda" mezuniyet sevinci yaşıyor

Başörtüsü sorunu nedeniyle gidemediği üniversiteye yıllar sonra başlayan, 8 aylık hamile Sevim Esra Gültekin, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu- Gültekin: - "Üniversiteye giden arkadaşlarımız başörtüsü nedeniyle çok

MERSİN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Mersin'de, başörtüsü sorununun çözülmesinin ardından üniversiteye gidebilen 8 aylık hamile Sevim Esra Gültekin, mezuniyet sevinci yaşıyor.

İzmir'de 2007'de liseyi bitiren 26 yaşındaki Gültekin, o yıllarda başörtüsü sorununun devam etmesi nedeniyle üniversitede okuma isteğini gerçekleştiremedi.

Babasının yanında tekstil sektöründe çalışan Gültekin, bu süreçte ise üniversite hayalinden vazgeçmedi.

İlerleyen zamanlarda başörtüsü sorununun çözülmesiyle sınavlara giren Gültekin, 2012'de Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü'nü kazandı. Gültekin, 2014'te Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne geçti.

Afyonkarahisar'da üniversite okurken evlenen Gültekin, Mersin'de okulunun son yılında derslere ve sınavlara hamile olarak girdi.

Mezuniyet törenine karnı burnunda katılan Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseyi bitirdikten sonra, o dönemde başörtüsü sorunu tam çözülmediği için üniversite sınavlarına girmediğini söyledi.

Birçok arkadaşının üniversitede eğitimini sürdürdüğünü anlatan Gültekin, şöyle devam etti:

"Giden arkadaşlarımız çok sıkıntı çektiklerini anlatıyordu. Ben de taviz vermek istemedim. Daha sonra dönemin başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde başörtüsü problemimiz çözüldü. Ben de 2012'de kendimi denemek amacıyla sınava girdim ve Afyon Kocatepe Üniversitesini kazandım. 2 yıllık bölümdü, okurken eşimle tanışıp evlendim. Okul bittiğinde DGS'ye girip Mersin Üniversitesini kazandım. Buradan da çok şükür, 8 aylık hamile olarak oğlumla mezun oluyorum."

Son yıl hamile olarak okula gitmekte zorlandığına değinen Gültekin, hocaları, eşi ve arkadaşlarının desteğiyle okulunu sorunsuz tamamladığını bildirdi.

Gültekin, birkaç hafta sonra doğum yapacağını, oğlu belli bir yaşa geldikten sonra da çalışmayı düşündüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :