Kariyer Uzmanlık Sempozyumu

Kariyer Uzmanlık Sempozyumu

Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Serdar Günbay:- "Kariyer uzmanları meraklı, değişime açık, eleştirel düşünceye ve iletişim becerilerine sahip olmalı”

ANKARA (AA) - Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Serdar Günbay, kamu kurumlarındaki kariyer uzmanlarının niteliklerinin günün şartlarına göre değiştiğini belirterek, "Kariyer uzmanları meraklı, değişime açık, eleştirel düşünceye ve iletişim becerilerine sahip olmalı.” dedi.

Günbay, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde düzenlenen Kariyer Uzmanlık Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Geleceği Sempozyumu'nun açılışında, kariyer uzmanlarının görev alanlarındaki gelişmeleri takip etmeleri ve değişime açık olmaları gerektiğini söyledi.

Eğitim sisteminin kariyer uzmanı yetiştirmede eksik kaldığını savunan Günbay, "Kamuda çalışan uzmanların nitelikleri günün şartlarına göre değişiyor. Kariyer uzmanları meraklı, değişime açık, eleştirel düşünceye ve iletişim becerilerine sahip olmalı." ifadesini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreteri İsmail Köksal da kariyer uzmanının vizyon sahibi olması gerektiğini anlattı, kamuda liyakatın önemine değindi.

Kamu İhale Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Kadir Çakır ise gelişen teknolojilerin kariyer uzmanlarını kamuda vazgeçilmez hale getirdiğini belirterek, hükümetten bu uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler