'Karısını kızını ona sunanlar vardı'

'Karısını kızını ona sunanlar vardı'

Ünlü paşalar da dahil KARISINI-KIZINI ona sunmak için yarışanlar çoktu...

Mustafa Kemal Atatürk'ün 70. ölüm yıldönümü, her yıl olduğu gibi yine Atatürk hakkındaki çeşitli tartışmalarla geçti. Özellikle 10 Kasım'a günler kala gösterime giren 'Mustafa' filmi üzerine büyük tartışmalar koparken, Can Dündar'ın anlattığı Mustafa Kemal Atatürk portresine alternatif olarak sunulan portreler de de tartışmalı pek çok nokta gözden kaçıyor.

ULUSALCI YAZARDAN ATATÜRK BİYOGRAFİSİ
Ulusalcı kesimin önde gelen kalemlerinden olan Emekli Binbaşı Erol Mütercimler, yakın bir süre önce yayınlanan "Fikrimizin Rehberi: Gazi Mustafa Kemal" kitabında, Atatürk'e ait farklı bir portre çizdiği iddiasında.  Ancak Erol Mütercimler, kitaba almadığı ancak Vatan gazetesine verdiği röportajda anlattığı bir anektod, Atatürk ve silah arkadaşları hakkında çok tartışmalı iddialar içeriyor.

İşte Mütercimler'in, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındığında Terörle Mücadele'de kaldığını söylediği hatıra defterinde yer aldığı için kitaba koyamadığını söylediği bölümdeki çok tartışılacak iddiası..

ATATÜRK ÇAPKIN MIYDI?

Nazlı Pektaş’tan dinledim. Kitaba koyamadım çünkü hatıra defterleri hâlâ terörle mücedelede. Pektaş, ilk sarı basın kartlı gazetecidir. “Söylev”i Fransızca’ya çevirmiştir. Ona sordum “Çapkın mıydı? Kadınlara asılır mıydı?” diye.

"ÜNLÜ PAŞALAR KARISINI-KIZINI ONA SUNMAK İÇİN YARIŞIRDI"

Dedi ki “Kim söylüyorsa cehennem o insan için vardır. Söylev’i Fransızca’ya çeviriyorum. Yukarıda Allah var, ne yalan söyleyeyim asılmak için çok çabaladım. Tüm kadınlar gibi.

Her seferinde ise saçlarımı okşayıp ’Kızım, çocuğum nasıl gidiyor tercüme’ dedi. Yalnız bana değil, onlarca kadına böyle hitap ederdi.

Ama içinde ünlü paşalar dahil olmak üzere o kadar çok kişi, karısını, kızını ona sunmak için çabalardı ki! Hatta karısını-kızını Atatürk’le yalnız bırakmak için Ankara kışında balkonlarda bekleyenlerlerdi. Bu yüzden az kişi zatüre olmadı!” Yahu Mustafa Kemal zaten karizmatik, yakışıklı bir adam, devlet başkanı. Ne diye asılsın kadınlara?