Kargo çalışanlarına şüpheli paket eğitimi

Kargo çalışanlarına şüpheli paket eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de polis, kargo şirketi çalışanlarına şüpheli paket konusunda eğitim verdiği bildirildi.İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de polis, kargo şirketi çalışanlarına şüpheli paket konusunda eğitim verdiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince kentte faaliyet gösteren PTT Kargo Kabul ve Dağıtım Merkezinde çalışan personele şüpheli şahıslar ve şüpheli paketler konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldığı ifade edildi.

Huzur ve güvenin devamı için bu tür eğitimlerin önemine değinilen açıklamada, eğitim hakkında şu bilgiler verildi:

"Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz personeli tarafından PTT Kargo Kabul ve Dağıtım Merkezi çalışanlarına yönelik bilgilendirmeler yapılarak, kendilerine gelen paket ve kolilerin gerekli güvenlik kontrollerinden geçirilerek alınması, göndericilerin kimliklerinin kontrol edilmesi vurgulanmıştır. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen paketlere daha duyarlı bulunulması, şüphelendikleri gönderiler veya göndericilerle karşılaşmaları durumunda mutlaka 155 Polis İmdat hattına bildirmeleri gerektiği hususlarında bilgilendirme yapılmıştır. Bu çalışma ile istenmeyen olayların önüne geçilmesi amaçlanmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler