Kardeşliğe çağrı: Damıtılmış Damlalar

Kardeşliğe çağrı: Damıtılmış Damlalar

Büyükşehir Belediyesi Otogar Şube Müdürü Ömer Lütfi Ersöz, birikimini “Damıtılmış Damlalar” isimli eserle okuyucularıyla paylaşıyor.

Kardelen yayınları Ömer Lütfi Ersöz’ün “Damıtılmış Damlalar” isimli eserini yayımladı. 240 sayfadan oluşan eserde Ersöz, kötü, çirkin ve zararlı alışkanlıkların yanlışlığını anlaşılır bir üslupla gözler önüne sererken sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının önemini işaret ediyor.

KARANLIĞI YOK EDEN AYDINLIK GİBİ

“Karanlığı aydınlığın yok ettiği gibi bizler de üzerimize düşen görevi yaparak huzurlu ve mutlu olmalıyız” diyen Ömer Lütfi Ersöz, kitabının önsözünde “Bu eseri amel defterimizin kapanmamasını düşünerek sizlere sunuyorum. Özden gelen sözlerimi aktarıp, gerçeklerle yüzleşmemize yardımcı olması düşüncesiyle, gönül köprüsü oluşturarak, şuura yolculuk yapmamızı, damıtılmış damlalar halinde dualarınızla birlikte hakikatlere ulaşalım istedim” diyor.

KİTAPTAN BİR BÖLÜM

Ersöz, kardeşlik duygularının önemine işaret ettiği ‘Çanakkale Ruhu’ başlıklı yazısında şunları kaydediyor: Ecdadımız hangi ırktan olursa olsun aynı ideal, aynı anlayış ve aynı ruhla savaşmıştır. Bu ruhu çok iyi kavramamız gerekmektedir. Yaklaşık olarak 30 yıldır, bu güzel ülkemizin güzel insanları, iç ve dış düşmanlar sebebi ile birbirine düşürülmüştür. Bu oyunlara gelmememiz gerekmektedir. Çanakkale’yi hatırlayıp, Konya, Adana, Bursa, Yozgat ve Diyarbakırlının yan yana mücadele edip, beraberce şehit olduğu, kahramanlıklar gösterdikleri şerefli tarihimizi hatırlamalıyız.

ÖMER LÜTFİ ERSÖZ KİMDİR?

1962 yılında Akören’de doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi'nden 1980, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 2001 yılında Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizletler Daire Başkanlığı’na atandı. Hakla İlişkiler Müdürlüğü ve Terminal Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Halen şube müdürü olarak görevini sürdürüyor. memleket.com.tr