Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

SİVAS (AA) - Sivas'ta "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.Program kapsamında ilk olarak trafik kurallarına uyulması konusunda...

SİVAS (AA) - Sivas'ta "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

Program kapsamında ilk olarak trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlendi. İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nın kutlanacağı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde sona erdi.

Müze bahçesinde düzenlenen törende konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, "Trafikte farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerde, 'Kazalar olmasın insanlarımız ölmesin' diyoruz. Ancak trafik terörünün önüne bir türlü geçemiyoruz. Trafik kazalarının yüzde 90'ı insan kaynaklıdır. Trafik terörüyle topyekün milletçe mücadele etmekten başka çaremiz yoktur." ifadelerini kullandı.

Daha sonra yılın sürücüsü seçilen Cengiz Erbilen'e çeşitli hediyeler verildi. Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan trafik konulu oyun sunuldu.

Etkinlik kapsamında müze bahçesinde açılan stantlarda, polis ve jandarma ekipleri tarafından kullanılan malzemeler sergilendi.

Ayrıca müze bahçesine kurulan emniyet kemeri simülasyon aracı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Vatandaşlar polislerin yardımıyla araca binip emniyet kemerini taktıktan sonra kaza sırasında aracın takla atma anını yaşadı.

Programa Sivas Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Vekili Erdoğan Yuvacı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Önal, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler