Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ay:- "Güvenli ve düzenli trafik ortamı yaratılması için el ve gönül birliği içinde çalışmalıyız. Uyduğumuz her trafik kuralı, birbirimize duyduğumuz saygının ifadesidir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Ay, "Güvenli ve düzenli trafik ortamı yaratılması için el ve gönül birliği içinde çalışmalıyız. Uyduğumuz her trafik kuralı, birbirimize duyduğumuz saygının ifadesidir." dedi.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Fatih Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Ay, Trafik Haftası kapsamında toplumun trafik konusunda duyarlı hale getirilmesi için il genelinde düzenlenecek etkinliklerde ve 12 Mayıs'ta cuma hutbesinde camilerde trafik konusunun işleneceğini bildirdi.

Güvenli ve düzenli trafik ortamı yaratılması için el ve gönül birliği içinde çalışılması gerektiğini aktaran Ay, "Uyduğumuz her trafik kuralı, birbirimize duyduğumuz saygının ifadesidir. Ülkemiz genelinde başlatılan 2017 Karayolları Trafik Haftası'nın ve bundan sonraki günlerimizin ülkemizde, ilimizde, kazasız, güvenli ve mutlu olarak geçmesini dilerim." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Müdürü Hamit Polat ise tüm vatandaşların Karayolları ve Trafik Haftasını kutlayarak, İstanbul'da bulunan çocuk trafik eğitim parklarının sayısının artacağını müjdeledi.

Programda yılın en iyi trafik personeli ve sürücüsüne plaket verilmesinin ardından trafikteki kör noktalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, trafikte emniyet kemeri kullanımının önemini anlatan Emniyet Kemeri Simülatörü'ndeki teste katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler