Karayolları işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

Karayolları işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da, ramazana rağmen karayolları işçileri bozulan yollara yama yapıyor

Şanlıurfa'da, sıcak havaya rağmen karayolları işçileri yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü 91. Şube Şefliği işçileri, hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte hem oruç tutuyor hem de sıcak asfalt dökerek bozulan yolları onarıyor.

İş makinesiyle yolun bozulan alanlarına dökülen sıcak asfaltı kürek kullanarak çukur alanlara serpen işçiler, daha sonra asfaltı yine kürek yardımıyla düzeltiyor.

Ramazan ayında günün büyük kısmını güneş altında çalışarak geçiren işçiler, vatandaşların sorunsuz olarak istedikleri yerlere ulaşması için emek veriyor.

İşçilerden İsmail Yavaş, oruç olmalarından dolayı zorlandıklarını ancak her şeye rağmen işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşa hizmet etmek amacıyla işlerinin başında olduklarını belirten Yavaş, "Yaptığımız iş yapılması gereken bir iş. Biz yapmazsak vatandaşımıza hizmet yapamamış oluruz. Geceleri vicdanlarımız rahat bir şekilde uyumak için işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yer sıcak, hava sıcak, asfaltın da sıcak olmasından dolayı biraz zorlanıyoruz ama bunun sevabına nail olmak daha güzel." diye konuştu.

Çengiz Kara da sıcaklığa aldırmadan işlerinin başında olduklarını ve amirlerinin kendilerine gerekli kolaylığı sağladığını belirtti.

Kara, sabah 07.00'de iş başı yaptıklarını aktararak, "Öğleden sonra iş durumuna göre saat 14.00 gibi işi bırakıyoruz. Zorluklara rağmen işimizi seviyoruz ve severek yapıyoruz. Sıcaklık 90 derecede olsa işimizi yapmak zorundayız, vatana, millete hizmete hizmet etmek zorundayız." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :