Karateci öğretmenin köy okulundaki başarısı

Karateci öğretmenin köy okulundaki başarısı

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı bir köyde beden eğitimi öğretmenliği yapan milli sporcu Elif Yüksel'in çalıştırdığı 10 öğrenciden 9'u, katıldıkları ilk turnuvada madalya kazandı- Elif Yüksel:"Çocuklarımız eğitimde başarılı. Eğitimde başarılı olan çocuklar

BİTLİS (AA) - SERVET TAŞDEMİR - Bitlis'in Tatvan ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan milli sporcu Elif Yüksel'in çalıştırdığı 10 öğrenciden 9'u, katıldıkları ilk karate turnuvasında madalya kazanmayı başardı.

İlçe merkezine 65 kilometre mesafedeki Alacabük köyündeki İlk ve Ortaokulda görev yapan Elif Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirneli olduğunu ve karatede çok sayıda derecesinin bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık iki yıl önce geldiği Tatvan'da çocuklara sporu sevdirmeye çalıştığını anlatan Yüksel, çocukların da hevesli olduğunu ifade etti.

Karate branşında çalıştırdığı 10 çocuğun bu yıl düzenlenen bölge müsabakalarına katıldığını, bunlardan birinin altın, birinin gümüş ve 7'sinin bronz madalya kazandığını belirten Yüksel, "Çocuklarımız eğitimde başarılı. Eğitimde başarılı olan çocuklar zaten sporda da başarılı olabiliyor. Sporu çok seviyorlar." dedi.

- "Velilere önce tuhaf geldi"

Yüksel, köy okuluna atandığında çocukların sportif faaliyette bulunmadıklarını gözlemlediğini, bunun üzerine kendi branşında bir takım kurmak istediğini anlattı.

Öğrencilerden kurulu takımı geçen yıl oluşturduklarını ifade eden Yüksel, "Bu yıl çocuklarım turuncu kemerle, Van’da düzenlenen bir turnuvaya ilk kez katıldı. Büyük başarı kazandılar. Umarım ilerleyen zamanlarda daha büyük dereceler getirebiliriz. Onlarla hafta sonları da antrenman yapıyoruz. Tabii derslerimizi geri planda bırakmayacak şekilde. Ben onlara ileride milli sporcu oldukları taktirde okullarda da farklı şekilde davranılacağından bahsettiğim için eğitim seviyelerinde artış oluyor."

Yüksel, çocuklarla ilk karate antrenmanına başladıklarında, bu durumun önce velilere tuhaf geldiğini ancak daha sonra alıştıklarını ve destek verdiklerini dile getirdi.

- İkiz kardeşlerin başarısı

Elif Yüksel'in çalıştırdığı ve 5 Kasım'da Van’da düzenlenen "Bölgesel Cumhuriyet Kupası Karate Turnuvası"nda altın madalya kazanan 11 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Fatma Yegit, hem derslerini hem de sporu çok sevdiğini anlattı. Başarısında öğretmeninin büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Yegit, "Beni spora bağlayan öğretmenimi çok seviyorum. Hedefim milli sporcu olmak ve aynı zamanda derslerime çalışmak. Matematik öğretmeni olmayı düşünüyorum ama spora daha çok ilgim var." dedi.

Aynı turnuvada gümüş madalya kazanan ve kendisiyle aynı sınıfta okuyan Fatma Yegit'in ikiz kardeşi Zehra ise madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kendisine sporu sevdiren öğretmenine teşekkür eden Yegit, "Elif hoca sayesinde çalıştık. Evde de kardeşimle antrenman yaptık ve bu seviyelere kadar geldik." diye konuştu.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Yüksel'in 2 yıllık gayretinin sonunda eğitimin yanı sıra spor alanında da başarıyı yakaladıklarını ifade etti. Yüzer, Yüksel ve öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :