Karatay’ın lokanta ve kafelerine fiyat listesi denetimi

Karatay’ın lokanta ve kafelerine fiyat listesi denetimi

Karatay İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret Bakanlığı'nın yeni fiyat düzenlemesini denetleyerek işyeri sahiplerini bilgilendirdi.

Karatay İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ni denetlemek amacıyla ilçe genelinde lokanta ve kafelerde yeni fiyat uygulaması kontrolü gerçekleştirdi. Yönetmelik değişikliği, işletmelere geçiş süreci tanıyarak 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Karatay’ın lokanta ve kafelerine fiyat listesi denetimi

Zabıta ekipleri, denetimler kapsamında işletme sahiplerine yeni düzenleme ile ilgili detayları anlatırken, tarife ve fiyat listelerinin işletmelerin girişine, kapı önüne ve masaların üzerine tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması zorunluluğunu hatırlattı. Bu düzenleme ile haksız rekabetin önüne geçilmesi ve tüketicilerin alışverişlerini bilinçli bir şekilde yapabilmeleri amaçlanıyor.

Karatay’ın lokanta ve kafelerine fiyat listesi denetimi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeni uygulamanın tüketicilerin fiyatları görmelerini sağlayarak haksız rekabeti engelleyeceğini ifade etti. Kılca, "Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz işletmelere, restoran ve kafe gibi hizmet sunan yerlere, tarife ve fiyat listelerinin görünür bir şekilde konulması zorunluluğunu anlatarak bilgilendirmelerde bulundular. Yeni uygulama ile vatandaşlarımız bilinçli alışveriş yapabilecekler." dedi.

Karatay’ın lokanta ve kafelerine fiyat listesi denetimi

Başkan Kılca, ayrıca yeni düzenlemeye uymayan işletmelere gerekli uyarıların yapıldığını ve tüketicilerin mağduriyetinin önüne geçileceğini belirtti. Karatay Belediyesi olarak hemşehrilerin huzurunu ve mutluluğunu sağlamak adına titizlikle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.