Karatay’da turnuva başladı

Karatay’da turnuva başladı

Karatay İlçe Belediyesi'nin düzenlediği ve 32 ortaokulun katıldığı futbol turnuvası, gençler arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmeyi hedefliyor.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Konya İl Müdürlüğü ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle düzenlenen "3. Geleneksel Karatay Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası" start aldı. İlçenin 32 ortaokulundan oluşturulan takımların mücadele edeceği turnuvada, 2010 ile 2014 doğumlu 576 öğrenci sahaya çıkacak.

Karatay’da turnuva başladı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, sporun yanı sıra eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerle gençlerin gelişimine katkı sunmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak eğitim ve spora verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bu turnuva, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri için bir platform sunuyor. Turnuva sonunda gösterilen başarılı performanslar, Karatay Belediyespor Kulübü için potansiyel lisanslı futbolcuların belirlenmesine de katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Karatay’da turnuva başladı

Turnuva, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmenin yanı sıra gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine de destek olmayı amaçlıyor. Üçüncülük, dördüncülük ve final maçlarıyla sona erecek olan turnuvanın, gençler arasında sporun ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurgulaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler