Karatay'da Gençler İçin Yaz Etkinlikleri Başladı
Karatay Belediyesi, gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi için Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi ve Gençlik Meclisi ile kapsamlı kurs ve yaz okulu programları başlattı.
Karatay Belediyesi, Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi bünyesinde gençlere spor, sanat, müzik, teknoloji ve yabancı dil gibi alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Toplam 10 hafta sürecek olan programda, 8 farklı atölyede 18 branşta eğitim verilecek ve 582 öğrenci bu imkandan yararlanabilecek.
Eğitim programında yazılım, medya, geleneksel sanatlar, piyano, gitar ve yabancı dil gibi pek çok seçenek bulunuyor. Kurslar için online başvurular 19 Haziran 2026 saat 21.00’de sona erecek. Kayıt detaylarına genclikmerkezi.karatay.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.
6. Geleneksel Gençlik Meclisi Yaz Okulu
Ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan 6. Yaz Okulu programı, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Toplam 600 öğrencinin katılacağı programda öğrenciler; Kur’an-ı Kerim, siyer ve ilmihal derslerinin yanı sıra zengin sosyal faaliyetlerle buluşacak.
Kız öğrenciler İstiklal İlkokulu'nda, erkek öğrenciler ise Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim görecek. Başvuruların 20 Haziran 2026 tarihinde sona ereceği programa dair tüm detaylar yazokulu.karatay.bel.tr üzerinden takip edilebilecek.
Eğitimin Yanı Sıra Eğlence ve Gezi
Eğitim odaklı programlar, öğrencilerin sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla eğlenceli aktivitelerle zenginleştirildi. Öğrenciler tatil boyunca; yüzme, buz pateni, paintball, bowling ve at binme gibi birçok etkinliğe katılma şansı yakalayacak.
Ayrıca Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Lavanta Bahçesi ve Mevlana Türbesi gibi şehrin önemli noktalarına düzenlenecek gezilerle gençler hem eğlenecek hem de keşfedecek. Program süresince öğrencilere günlük yemek hizmeti ve çeşitli ikramlar sunulacak.
