Karatay'da binlerce fidan toprakla buluştu

Karatay'da binlerce fidan toprakla buluştu

Karatay genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çabalarını sürdüren Karatay Belediyesi, Çatalhüyük Mahallesi'nde öğrenci ve okul yöneticilerinin katılımıyla büyük bir fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir adım attı. Karatay Belediyesi, Çatalhüyük Mahallesi'nde ağaçlandırma ve yeşillendirme çabalarını hızlandırmak amacıyla yüzlerce öğrencinin katılımıyla büyük çapta bir fidan dikme etkinliği düzenledi.

Karatay'da binlerce fidanı toprakla buluştu

Etkinlik kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan 90 bin metrekarelik alan, sedir, karaçam, ladin, çınar, kestane, akasya, dut, iğde, dişbudak, süs eriği, gladiçya, sofora ve akçaağaç gibi çeşitli fidan türleriyle yeşillendirildi. Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Akabe Ortaokulu, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Azam Güdendede Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlik, ilçe protokolünün de desteğiyle gerçekleşti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, etkinliğe katılan öğrenci ve okul yöneticilerine teşekkür ederek, 90 bin metrekarelik alanda fidan dikilmesinin ilçedeki yeşil alan miktarını artırdığını belirtti. Kılca, yeşillendirme çalışmalarının geleceğe nefes olacağını vurgulayarak, her dikilen ağacın bir yatırım olduğunu dile getirdi.

Karatay'da binlerce fidanı toprakla buluştu

Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan da etkinlikte öğrencilerle bir araya gelerek fidan dikmenin önemine değindi. Ekolojik, sosyolojik ve psikolojik açıdan yeşilin önemine vurgu yapan Kaymakam Ayhan, Karatay Belediyesi'ne bu anlamlı organizasyon için teşekkür etti.

Fidan dikim etkinliğine katılan öğrenciler ise Karatay Belediyesi'ne teşekkür ederek, doğaya verdikleri destekten dolayı mutluluklarını ifade etti. Bu etkinlikle, Karatay'ın yeşil alan miktarını artırarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefine önemli bir adım atılmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.