Karatay'a 8.3 milyon liralık İmam Hatip ortaokulu

Karatay'a 8.3 milyon liralık İmam Hatip ortaokulu

Konya Karatay'da yaptırılan 24 derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu 8 milyon 300 bin liraya maloldu. Okulun açılışında Konya Valisi Özkan'dan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan'a geniş bir katılım sağlandı

Konya'nın Karatay İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak ilçeye kazandırılan 24 Derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışı, düzenlenen geniş katılımlı törenle gerçekleştirildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye’nin en öncelikli meselesinin eğitim olduğunu söyleyerek Karatay Belediyesi’nin kısa süre içerisinde Karatay’a 6 eğitim tesisinin kazandırmasının takdir edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu yatırımlar, nesillerimiz ve şehirlerimizin ihyası noktasında önemli faaliyetlerdir” dedi. Eğitime yapılan her yatırımın gelecek nesillere yapılmış olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilgi birikimleriyle donanımlı nesiller olmaları en büyük hedefimiz. Yavrularımızın çok daha güzel ortamlarda eğitim almalarının önünü açmaya devam edeceğiz” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından Hacıyusufmescit Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 24 derslikli Sezai Karakoç Ortaokulu’nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılışta yaptığı konuşmada eğitime verdikleri öneme vurgu yaparak Sezai Karakoç Ortaokulu’nun da kurumlar arası birlikteliğin güzel bir yansıması olduğunu söyledi.

8 MİLYON 300 BİN LİRAYA MAL ETTİĞİMİZ OKULUMUZU ÇOCUKLARIMIZA EMANET ETMENİN HEYECANI İÇİNDEYİZ

Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nun eğitim camiasına hayırlar getirmesini dileyen Başkan Hasan Kılca, “Bizler Karatay belediyesi olarak kalıcı eser bırakma derdindeyiz. Eğitimde kalitenin yükselmesi, çocuklarımızın en kaliteli yerlerde eğitim alması ve yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda da ilçemizde ülkemizin geleceğine yön ve ışık verecek güzel mekânlar kazandırmaya devam ediyoruz. İçerisinde kütüphane, fen ve müzik dersliği, beden eğitimi salonu ile daha birçok bölümün olduğu 24 derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’muzu da hizmete açıyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Sezai Karakoç, hepimizin fikir kumaşına ilmek atmış bir büyük mütefekkir, ölmez dizelerin diline düşürüldüğü bir büyük şairdir. Sezai Karakoç, tıpkı Necip Fazıl, Nuri Pakdil ve her birini tanımaktan kıvanç duyduğumuz “Yedi Güzel Adam” misali üzerimizde hakkı olan bir büyüğümüzdür. O, nefesi çağları aşan bir soluk, milletimizin bağrında güm güm atan koca bir yürektir. O, iman yüklü bir kalp, engin bir gönüldür. Toplamda 8 milyon 300 bin lira maliyetle yapımını tamamlayarak hizmete açtığımız ve Sezai Karakoç’un adını taşıyan bu okulumuzdan da inşallah eğitim ve düşünce tarihimize damga vuracak yeni daha nice güzel adamlar yetişecektir. Bu konuda hem eğitim camiamıza hem de bütün öğrenci kardeşlerime sonuna kadar inanıyorum” dedi.

DONANIMLI NESİLLER YETİŞMESİ İÇİN EĞİTME KATKIMIZ SÜRECEK

Hasan Kılca, Türkiye’nin ilerlemesi, güçlenmesi ve aydınlık yarınlara taşınması için eğitime yapılan her yatırımın altın değerinde olduğuna vurgu yaparak Karatay Belediyesi olarak eğitime yaptıkları her yatırımı bu anlayışla hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimizle, hükümetimizle il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizle birlikte Karatay'da eğitim kalitesinin daha da artması için gayret gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilgi birikimleriyle donanımlı nesiller olmalarının yanı sıra değerlerine de bağlı bireyler olarak yetişmeleri ve geleceğe hazırlamaları en büyük hedefimiz. Yavrularımızın çok daha güzel ortamlarda ve şartlarda eğitim almalarının önünü açmaya devam edeceğimi belirtiyor; bu duygu ve düşüncelerle; Konya’mızın ve ilçemizin eğitim hayatına, Karatay’ımızın derslik ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’muzun hayırlı olmasını diliyorum.”

İSMİYLE GÜZEL OKULUMUZ HAYIRLI OLSUN

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasına “En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır” diyerek başladı.

Geleceğimizi şekillendirme noktasında çocukların eğitimle buluşturulmasının önemine değinen Seyit Ali Büyük, “İsmiyle müsemma bir okulumuz bu. İnşallah öğrencilerimiz de bu okulumuzda çok güzel bir şekilde yetişecekler. İki Büyük hedefimiz var birincisi okullarımız arasındaki imkân farklılıklarını ortadan kaldırmak ikincisi de öğrenme farklılıklarını en aza indirmek Konya eğitime en çok destek veren illerimizin başında geliyor. Eğitime destek veren tüm belediyelerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Fiziki olarak baktığımız zaman uzak merkez taşra arasındaki fark en aza inmiş durumda ve bunda belediyelerimizin katkısı çok fazla. Ben, açılışını yaptığımız okulumuzun hizmete girmesinde büyük katkı sunan Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEZAİ KARAKOÇ ORTAOKULU GÜZEL BİR İŞİN SONUCU

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışında yaptığı konuşmada şunları aktardı: “AK Partili belediyeler olarak laf değil iş üretiyoruz, icraat üretiyoruz. Bugün de bunun güzel örneklerinden bir tanesinin açılışını yapıyoruz. Eğitim için ne yapsak azdır. Çocuklarımızın eğitim hayatlarına zenginlikler katmaya çalışıyoruz. Ben, Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir eğitim binası ortaya çıktı. İnşallah pandemisiz günlerde çocuklarımız bu güzel mekânlarda eğitim öğrenim faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürecekler. Karatay’ımıza hayırlı olsun.”

KONYA BELEDİYELERİNİN ELİ EĞİTİMİN ÜSTÜNDE

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında belediyelerin eğitime verdiği desteğe dikkatleri çekti.

Başkan Mustafa Kavuş; “Konya belediyeleri olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Sadece fiziki olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yanında olmuyoruz, aynı zamanda okul programlarının dışında alabilecekleri eğitimlere de destek oluyoruz. Belediyeler olarak doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bu şehirde yaşayan hemşehrilerimize faydası olacak tüm çalışmalar için sonuna kadar koşturuyoruz. Bu anlamda Karatay’da önemli hizmet ve yatırımlara imza atan Karatay Belediye Başkanımıza da başarılar diliyor ve Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nun Karatay’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN ALTAY’DAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programda yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi’nin bugüne kadar eğitime önemli katkılar yaptığını belirtti.

Karatay Belediyesi tarafından tamamlanan okula Sezai Karakoç’un isminin verilmesinin ayrı bir önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Uğur İbrahim Altay, Sezai Karakoç’un bir bilim fikir ve dava insanı olduğunu söyledi. Altay, “Sezai Karakoç, hepimizin hayatında önemli izler bırakan

bir dava adamı. İnşallah bu okuldan yetişen öğrencilerimiz de gelecekte toplumumuzun önder bir nesli olacaktır. Belediyeler olarak asıl görevimiz şehirleri imar etmek ama asıl önem verdiğimiz konu, şehri imar ederken nesli de ihya etmektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hangi konuda ihtiyacı varsa gücümüzün yettiğince imkânlarımızı seferber ediyoruz. Karatay Belediyemizin 6’ncı okul açılışındayız. Karatay Belediye Başkanımızı bu gayretinden dolayı tebrik ediyorum. Bu yatırımlar nesillerimizin ve şehirlerimizin ihyası noktasında önemli faaliyetler olarak yerini alacaktır. Okulda eğitim görecek olan çocuklarımızda inşallah gelecekte önemli görevlerde bulunacağına olan inancım tamdır. Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu Konya’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE İLÇEYE 6 EĞİTİM TESİSİ KAZANDIRMAK BÜYÜK TAKDİR GEREKTİRİR

Programda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, eğitimin ülkemizin en önemli ve en öncelikli meselesi olduğuna dikkatleri çekerek Karatay Belediyesi’nin de bu hassasiyetle kısa sürede ilçeye 6 eğitim kazandırmasının takdir edilmesi gereken bir konu olduğuna vurgu yaptı.

Vali Özkan, şunları dile getirdi: “Konya, özellikle eğitim konusunda çok şanslı. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği söz konusu çalışmalarla şehre önemli eğitim yuvaları kazandırılıyor. Böyle güzel mekânlarda güzel faaliyetlerin icra edilmesi nesillerin geleceği açısından şehre değer katıyor. Konya belediyelerimiz, geleneksel işlerinin dışında insanla ilgili olan her konuda da seferberlik halinde ve oldukça da nitelikli çalışmaları şehrimize sunuyorlar. Karatay’da da kısa süre 6 eğitim tesisinin yapılmış olması çok anlamlı, tebrik ve takdir edilmesi gereken bir husustur. Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nu şehrimize kazandıran Karatay Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu okulun sağlık içerisinde eğitim faaliyetlerini icra etmesini temenni ediyorum.”

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış programına 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yıldırım, Karatay mülki erkânı, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.