Karatay Üniversitesi bursluluk sınavı başvuruları başladı

Karatay Üniversitesi bursluluk sınavı başvuruları başladı

KTO Karatay Üniversitesi 2020-2021 akademik yılında toplam 1046 uluslararası öğrenciye kapılarını açıyor. Uluslararası öğrenciler sınava internetten katılıp burs hakkı elde edebilecek.

Konya Karatay Üniversitesi yapılacak olan bursluluk sınav tarihleri ise 29 Mayıs 2020, 26 Haziran 2020 ve 17 Temmuz 2020 olarak belirlendi.

Covid-19 nedeniyle geçici bir süre için ülkelerinden gelemeyen öğrenciler, mevcut şartlar düşünülerek tasarlanan sınavla ülkelerinden ayrılmadan, kalabalık sınav salonlarına sınava girerek sağlıklarını riske atmadan, evlerinde sınava katılabilecek. Tüm öğrencilerin tercih ve puanları değerlendirilerek yerleştirme yapılacak.

Sınava Kimler Başvurabilir?

Lise mezunu yabancı uyruklular; Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı kanunu uyarınca aldığı tanınan hakların kullanılmasına ilişkin belge sahibi olduklarını belgeleyenler; Yabancı uyrukluyken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerle bu durumdaki çift uyruklular; T.C. uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar; K.K.T.C. uyruklu olup K.K.T.C.’de ikamet eden ve K.K.T.C.’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar başvurabilir.

Sınava Nasıl Başvurulur?

Tüm uluslararası öğrenciler sınava https://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yabanci_login.aspx adresinden başvurabilir. Başvuru için öğrencilerin pasaport ve lise not dökümü belgelerinin taranmış nüshalarını sisteme yüklemeleri yeterlidir. Bu belgelerin orijinalleri eğitim-öğretim yılı başında talep edilecektir. 


KTO Karatay Üniversitesi’nde Öğrenci Olabilmek İçin Sınava Katılmak Zorunlu mu?

Sınav, burs kazanmak isteyen öğrenciler için zorunludur. Burs kazanmak isteyen öğrencilerin sınava katılıp tercih ettikleri bölümler için rakiplerinden daha yüksek puan alması gerekmektedir. Ancak, burs olmadan öğrenim görebilecek adayların lise mezuniyet belgelerini bize iletmeleri yeterli.


Bursun Şartları Neler?

KTO Karatay Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Bursluluk Sınavı sonucuna göre elde edeceğiniz burs başarınıza bağlı olarak devam eder. Genel not ortalamanız dönemlik programlarda üst üste iki dönem; yıllık programlarda ise üst üste iki yıl 2.00/4.00 altına düşmedikçe bursunuz kesilmez. Bu burs öğrenim ücreti bursudur. Konaklama, yemek ve diğer masraflarınızı kapsamaz.


Akran Desteği: Not ortalaması ilk dönem veya ilk yılda beklenenin altında olan uluslararası öğrencilerimiz başarısız oldukları dersler için Akran Desteği alabilmektedir. Söz konusu dersten başarıyla geçmiş öğrencilerin küçük gruplara vereceği özel ders olarak tanımlanabilecek destek ücretsizdir.