Karatay Lisesi mezunlarından ahd-e vefa! 41 yıl sonra öğretmenlerini ziyaret ettiler

Karatay Lisesi mezunlarından ahd-e vefa! 41 yıl sonra öğretmenlerini ziyaret ettiler

Karatay Lisesi 6 Fen B sınıfı 14. dönem, 1979-1982 yılları arasında okuyan sınıf arkadaşları 41 yıl sonra Karatay Lisesi ile ismi özdeşleşen, yüzlerce öğrenci yetiştiren efsane Matematik öğretmeni ve ideal insan Mahmut Çavdarcı' yı evinde ziyaret etti.

Karatay Lisesi 6 Fen B sınıfı 14. dönem, 1979-1982 yılları arasında okuyan sınıf arkadaşları 1982 yılindakı mezuniyetlerinden 41 yıl sonra Karatay Lisesi ile ismi özdeşleşen, yüzlerce öğrenci yetiştiren efsane Matematik öğretmeni ve ideal insan Mahmut Çavdarcı' yı evinde ziyaret ettiler.

Misafirlerini karşılayan Mahmut hoca, eşi, kızı ve torunları ile ziyaretten çok memnun kaldığını belirtti. Ziyaret ekibinde yer alan öğrencileri ile Mahmut hoca arasında başlayan sevinç dolu sohbette: 1978-1979 yıllarının Türkiyesi ve Konya'daki eğitim ve öğretim imkanları, çalkantılı anarşik dönem, Karatay Lisesi'nin klas bir okul ve kaliteli öğretmen yapısı ile hepsi ilerde üniversite kazanan ve hayatta iyi yerlere gelen mezunlar ve okul günleri yad edildi. Mahmut hocanın idealist bir kişilikle derslerde yaptığı konuşmalar ile vatana, millete faydalı olmak, üniversite okumak ve kendini yetiştirmenin önemi üzerine yaptığı konuşmalar ve mesajlar bir kez daha hatırlanırken ve bu doğrultuda hayata başlayan yüzlerde ve gönüllerde hem bir tebessüm, hem bir ahd-e vefa güzelliği oluştu, bir kez daha hocalarına teşekkür eden mezunlar ve Mahmut hoca dahil herkesi karşılıklı bir şükran duygusu sarmalarken, hüzün ve yıllar sonra bir araya gelmenin sevinç ve duygusallığı karşılıklı hissedildi.

untitled-7-003.jpg

Geçen yıl geçirdiği bir rahatsızlık sonucu evde tedavisi devam eden hocamıza bu vesile ile tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ileterek iyi durumda olmalarından duyulan memnuniyeti paylaştık. Hocamız İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu olup üzerimizde çok emeği olan, bazen derslerde uzun tiradlar ile bizlere insan olmanın faziletini anlatan ve efsane bir isim olarak bizlerin gönlünde müstesna bir yer etmiştir. Mahmut Çavdarcı hocamız 3 ay önce yoğun bakımda kalmış, katarakt, ve prostat sıkıntıları var, evde bakım aşamasındalar bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimizi de ilettik.

Ziyaret 1982 yılı mezunu ve 6 Fen B sınıfı mezunu 15 öğrenci adına ziyarete katılamayan sınıf arkadaşlarının selam ve sevgilerini ileten Ömer Tokgöz, Kadir Futtu, Hasan Sayman ve Hüseyin Sayman'ın hocalarının ellerini öpmeleri ve hayır dualarını almaları ile son buldu.

untitled-5-001.jpg

Etiketler :