Karatay Konferansları'nda Konyalılarla buluşacak! Hatice Kübra Tongar kimdir?

Karatay Konferansları'nda Konyalılarla buluşacak! Hatice Kübra Tongar kimdir?

Yazar Hatice Kübra Tongar, 'Karatay Konferansları'na konuk oluyor. Kongar'ın son kitabı 'Çocuklarımızın Hayatına Bıraktığımız İz: Çeyiz' ile Konyalılarla buluşacağı etkinlik 6 Ocak Cuma akşamı saat 19:00’da Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek

Yazar Hatice Kübra Tongar, 'Karatay Konferansları'nda Konyalılarla buluşacak.

Hatice Kübra Tongar'ın son kitabı 'Çocuklarımızın Hayatına Bıraktığımız İz: Çeyiz' ile Konyalılarla buluşacağı etkinlik 6 Ocak Cuma akşamı saat 19:00’da Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Karatay Belediyesi; aileden tarihe, sağlıktan sosyal ve kültürel gibi daha birçok konuyu içeren “Karatay Konferansları”yla Konyalıların hayatlarına dokunacak. Büyük ilgi görmesi beklenen programların ilkinin konuğu ise Yazar Hatice Kübra Tongar olacak. Tongar, Cuma akşamı saat 19:00’da Karatay Gençlik Merkezi’nde “Çocuklarımızın Hayatına Bıraktığımız İz; Çeyiz” başlığında anne, baba ve çocuk ilişkilerine dair bilgi ile tecrübelerini Konyalılarla paylaşacak.

Karatay Belediyesi, “Karatay Konferansları” programlarıyla vatandaşların sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sunacak. Geçtiğimiz yıl “Sağlıklı İletişim Mutlu Aile Okulu” adıyla konferanslar düzenleyen ve takdir toplayan belediye, bu yılki “Karatay Konferansları” programlarıyla aynı başarıyı hedefliyor.

Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen programların ilkinin konuğu Yazar Hatice Kübra Tongar olacak. Hatice Kübra Tongar, 6 Ocak Cuma akşamı saat: 19:00’da Karatay Kültür Merkezi’ndeki “Çocuklarımızın Hayatına Bıraktığımız İz; Çeyiz” başlığındaki konferansta; anne, baba ve çocuk ilişkilerinin yanı sıra çocuk yetiştirmede dikkat edilmesi gerekenler gibi daha birçok konuda yaptığı araştırmalarını Konyalılarla paylaşacak.

'KARATAY KONFERANSLARI'NI ÖNEMSİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da belediye olarak önem verdikleri “Karatay Konferansları”na tüm Konyalıları davet etti. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında insanımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatlarına katkı sunan birçok proje de yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl 'Sağlıklı İletişim Mutlu Aile Okulu' adıyla konferanslar düzenlemiştik. Bu yıl da ‘Karatay Konferansları’ projemizi hayata geçiriyoruz. İnşallah her hafta yeni bir konuyla önemli bir konuğu ilçemizde ağırlayarak hemşehrilerimizle buluşturacağız. Programlarımızın ilkini bu Cuma akşamı yapıyoruz. Konferanslarımıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.

HATİCE KÜBRA TONGAR KİMDİR?

Peki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, çocuk gelişimi, aile danışmanlığı, psikoloji ve pedagoji üzerine yazdığı çok sayıda kitap ve katıldığı konferanslarla tanınan Hatice Kübra Tongar kimdir?

Hatice Kübra Tongar, 15 Kasım 1984 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini İstanbul’da tamamladı, İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptıran yazar başörtüsü sorunu nedeniyle okulu örgün olarak tamamlayamadı. Liseyi açıktan bitiren yazar lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi’nde Sosyoloji eğitimi aldı. Hatice Kübra Tongar ardından, İstanbul Arel Üniversitesi'nde Psikoloji Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.

Üsküdar Üniversitesi'nde Çocuk Gelişimi alanında yüksek lisansın tamamlayan Hatice Kübra Tongar, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Aile Danışmanlığı derslerine katıldı. Hatice Kübra Tongar ayrıca nörobilim alanında doktora yapmaktadır.

Diğer yandan da çocuk gelişimi ve iletişim üzerine eğitim alan Hatice Kübra Tongar sosyal medya paylaşımları ile kullanıcıların dikkatini çekti.

Çocuk eğitimleri üzerine kitaplar yazan Tongar aynı zamanda aile danışmanlığı görevini yerine getirmeye devam etti. Çocuk bekleyen ve çocuk yetiştiren pek çok annenin takip ettiği Hatice Kübra Tongar, pek çok kentte seminerler verdi, kitaplarını imzaladı.

HATİCE KÜBRA TONGAR EŞİ KİMDİR?

Annelerin çocuklarını doğru şekilde yetiştirmesi adına eğitimler ve seminerler düzenleyen Hatice Kübra Tongar'ın eşi İsmail Tongar’dır. Sunucu İsmail Tongar ise Moral Fm radyosunda yaptığı yayınlarla dikkat çeken bir isimdir. Hatice Tongar’ın bu evlilikten üç çocuğu vardır. Tobgar ailesinin çocuklarının isimleri ise şöyle; Ahmet Eymen, İsmail Enes ve Hatice Meva.

Hatice Kübra Tongar, eşi İsmail Tongar ile birlikte sosyal medya kanalları üzerinden yayınlanan "Bağırmayan Anneler" isimli programda ailelere rol model oluyor. Çok sayıda radyo ve televizyon programına konuk olan Hatice Kübra Tongar aynı zamanda çok sayıda kitap yazdı. İslami kesimin internet annelerinden biri olarak tanımlanan Hatice Kübra Tongar, çocuk terapisti olarak bilinse de aslında terapist değil, aile danışmanıdır.

HATİCE KÜBRA TONGAR KİTAPLARI NELERDİR?

Çocuk gelişimi, aile danışmanlığı, psikoloji ve pedagoji üzerine eğitimler alan Hatice Kübra Tongar’ın bu alanlarda yazdığı çok sayıda kitap ve makale bulunuyor. Pek çok annenin takip ettiği Tongar'ın kitaplarının bazılarının isimleri şunlar:

Fıtrat Pedagojisi
İyileşen Anneligim
İyileşen Evliliğim
Kardeş Kardeş
Çocuklarımızla İtişmeyelim İletişelim
Bağırmayan Çocuklar
Bağırmayan Anneler
Çocuk Eğitiminde Mucize Çözüm
1- 5 Yaş Çocuğunun Gelişim Beslenmesi, Oyunları
Çocuk Eğitiminde Mucize Çözüm
450 Soruda Anadolu Ekolüyle Gebelik Ve Annelik
150 Soruda Fıtrata Uygun Çocuk Yetiştirmek

Hatice Kübra tongar'ın çocuk kitapları ise şunlar:
Ben Ne Biliim
Ben Ne Biliim: Doğa
Ben Ne Biliim: İnsan
Ben Ne Biliim: Uzay
Kur'an'ı Seven Çocuk
Zuzu İle Allah'ın İsimlerini Öğreniyorum
Bilim Fuarında Bir Gün
Canı Sıkılan Çocuklar
Canım Benim Fasulyem
Neşe? Kümese Yeni Bir Civciv mi Geliyor?
Kur'an'ı Sevdiren Oyunlar ve Etkinlikler
Masal İstediğin Gibi Bitsin
Kırmızı Başlıklı Kız
Kardeş Kardeş
Bağlanma Günlüğü
Allah'la Tanışma Defteri
Allah'ım Ben Geldim
Kur'an Okumayı Öğreniyorum
Çocuklar İçin Allah Sevgisi
Yarışı Yavaşlar Kazanır
Allah'ı Arayan Çocuk
3 Çocuk Bir Rüya
Başımın Üstünde Yerin Var
Anneciğim Beni Tanıyor musun?
Anneciğim Ben Büyüyorum
Minik Bebeğime Afiyetle

Bağırmayan Anneler isimli kitabı piyasaya ilk çıktığında annelerin ve anne adaylarının en fazla satın aldığı kitaplar arasında yer almıştır. Bu kitap çocuk eğitimi üzerine Türkiye’de en fazla okunan kitap unvanına sahip olmuştur.

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler