"Karatay hem Konya'da hem Türkiye'de ses getirdi"

"Karatay hem Konya'da hem Türkiye'de ses getirdi"

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç teşkilat çalışmaları ve gündeme dair önemli başlıkları gazetemize değerlendirdi. Genç, "Karatay'ın 1 Kasım seçimlerinde kendi rekorunu egale ederek hem Konya'da hem de Türkiye'de ses getirdi" dedi.

AK Parti Karatay'ın eski Başkanı Ömer Ünal'ı da vekil olarak görmenin gururunu yaşadıklarını belirten Mehmet Genç, "Tüm vekillerimiz bizimdir. Hepsi Karatay için, Konya için çalışmaktadır. Ama gönüllerinde Karatay olduğunu biliyoruz"ifadesini kullandı.

- 1 Kasım seçimlerinde oy hedefiniz neydi, yüzde kaç oy aldınız? Bunun için hangi çalışmaları yaptınız?

Bilindiği gibi Karatay rekorlar kırmış bir ilçe. Bu seçimdeki hedefimiz yine kendi rekorumuzu egale etmekti. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Bizler için bir oyun çok önemli olduğunu unutmadık ve halkımızla hemhal olduk. Çok şükür ki Allah’ın yardımıyla halkımızın da teveccühüyle almış olduğumuz %85,71 oy oranı ile yine Karatay kendi rekorunu kırarak hem Konya'da hem de Türkiye'de ses getirdi.

-Karatay'ın başarısının sırrı nedir?

Bu soru, herkes tarafından sık sık soruluyor. Elbette bu oranlar büyük ilçelerde ulaşılması hayli zor oranlardır. Bu başarının tek bir sebebi yoktur ve tek bir cümle ile özeti de yoktur. Burada teşkilatımızın özverili çalışması, samimiyeti, sevgisi AK Partili olsun veya olmasın herkesi kucaklayıcı söylemlerimiz en büyük etkendir. Tabi ki buradaki başarının önemli sebeplerinden birisi de teşkilat içindeki görev bilinci ve paylaşımı Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Meclis üyeleri ve Belediye Başkanları ile uyumunun bir semeresidir. Teşkilatımızın sürekli açık olması, milletimizin sorunlarıyla ilgilenmesi ve halkımızı güler yüzle karşılaması ve bizim sorunlara çözüm bulmaya çalışmamız da halkımızın da beğenisini toplamaktadır.

702972_1656548371281822_601636836_n.jpg

-Karatay Teşkilatı'ndan Ömer Ünal'ı da meclise gönderdiniz. Bu, teşkilatçılık başarısı mıdır? Ömer Ünal'ın Karatay ve teşkilata katkısı nedir?

Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun takdiri ile milletvekili aday listesi oluşturuldu. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun takdiri ile milletvekili aday listesinde Ömer Ünal aday gösterildi. Ömer Başkan'ın aday gösterilmesi tüm teşkilatımızca sevinçle karşılaşmıştır. Elbette Karatay olarak bizleri de çok mutlu etti. Biliyoruz ki Ahmet Sorgun vekilimiz de İl Başkanlığı yapmış birisi olarak aday gösterildi ve bu da bizi çok sevindirdi. Ama şu unutulmamalıdır ki Başbakan'ın olduğu şehirden aday olmak sıralama kaygısını ve kim aday veya niye aday gibi soruların tamamını bir kenara iten büyük bir unsurdur. Tüm vekillerimiz bizimdir. Hepsi Karatay için, Konya için çalışmaktadır. Ama gönüllerinde Karatay olduğunu biliyoruz.

- Paralelle mücadele adına neler yapıyorsunuz?

Devletimiz bu konu da büyük bir mücadele veriyor. Bunu herkes takip ediyor. Ülkenin bütünlüğüne karşı sorun teşkil eden kurum ne olursa olsun kim olursa olsun, cevabını alacaktır. Biz de ülkemize karşı bir ihanet içerisinde olan hangi kurum, örgüt, yapı olursa olsun her türlü mücadeleyi istişareler yaparak sürdürmekteyiz.

-Karatay'a yapılması planlanan bölge hastanesinde son durum nedir?

Şehir Hastanesi normal seyrinde devam etmektedir. Tapu devri yapıldı, inşallah en kısa zamanda temeli atılacak.

- 1 Kasım seçim çalışmalarında sahada vatandaştan gelen talebi karşıladınız mı? Bu konuda ne tür çalışmalar yaptınız?

1 Kasım seçimlerinde partimizin vaatleri, halkımızın yerel ve geneldeki taleplerine bir cevap niteliğinde oldu. Şimdi görüyoruz ki, açıklanan eylem planlarında bunların hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar anlatılmaktadır. Verilen bütün sözler yerine getirilecektir.

10489031_1656548607948465_645036874_n.jpg

- Karatay Bölgesi'nde nedeni henüz belli olmayan kötü koku bütün şehri sarıyor. Bu konuda belediye dahil kurumlar sorumluluğu başkalarına atıyor. Bu sorun çözülecek mi, hangi çalışmalar yapılıyor?

- Kanalizasyon ve arıtma tesisleri katı atık depolama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi bu konu üzerinde çalışmalarını yürütüyor.. İnşallah kısa sürede bu sorunun çözülmesini ümit ediyoruz.

- Karatay'da başlayan ve devam eden projeler nelerdir?

Karatay'da devam eden birçok yatırım ve proje var. Bu konuda belediyemizle koordineli çalışıyoruz. Özellikle Karatay Belediyesi son yıllarda büyük bir atak yaparak yeni projelere imza attıyor. Bizler de bunun takipçileriyiz. Yeni imar çalışmaları Alzheimer Gündüz yaşam evi, hanımlar lokali, 3000 kişilik kır düğün salonu, 343 000 m²lik şehir parkı devam etmekte. İnşallah kısa bir süre sonra birkaç proje daha Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Röportaj-M. Ali Elmacı

11002509_10153140214234802_2124380424035507642_n.jpg

12387839_1656548094615183_688086731_n.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler