Karatay Belediyesi'nden üniversiteye ilk adımı atan gençlere destek! İşte detaylar

Karatay Belediyesi'nden üniversiteye ilk adımı atan gençlere destek! İşte detaylar

Konya'da Karatay Belediyesi, 4-30 Eylül tarihleri arasında "Yanıbaşımda Karatay Mobil Uygulaması"nda başvurusunu oluşturan ve şartları uyan tüm yeni üniversiteli gençlere bir defaya mahsus 1500 TL'lik burs eğitim desteği verecek

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçede ikamet eden ve Türkiye'de özel veya devlet herhangi bir üniversitesinin lisans veya ön lisans programlarına bu yıl ilk defa yerleşip kaydını yaptıran Karataylı gençlere yönelik desteği bu yıl da sürüyor. 4-30 Eylül tarihleri arasında 'Yanıbaşımda Karatay Mobil Uygulaması'nda başvurusunu oluşturan ve şartları uyan tüm yeni üniversiteli gençlere bir defaya mahsus 1500 TL'lik eğitim desteği verilecek.

Karatay Belediyesi'nin üniversiteye ilk defa yerleşen Karataylı gençlere verdiği eğitim desteği devam ediyor. Karatay'da ikamet eden ve bu yıl üniversiteyi ilk defa kazanıp kaydını yaptıran tüm gençlere devlet-özel-vakıf fark etmeksizin 1500 TL destek sağlanacak.

kilcaa.jpg

GENÇLERİMİZİN BAŞARISINA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz desteği her gün daha da artırarak gençlerimizin başarısına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. İnanıyoruz ki bu yıl üniversiteye ilk adımlarını atacak tüm gençlerimiz, ülkemizin ilim ve bilim hazinesine çok anlamlı katkılar yapacaklar. Bizler de daima çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu yıl da üniversiteye adımlarını atan Karataylı gençlerimizin ilk hediyesi yine bizden diyoruz. Şimdiden bereketli hayırlı olsun inşallah. Üniversite eğitimlerinde tüm gençlerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi'nin söz konusu projesinde devlet, özel veya vakıf üniversitesi fark etmeksizin ilk defa üniversiteye yerleşen ve kayıt yaptıran tüm Karataylı gençlere bir defaya mahsus katkı sağlanacak. Açık öğretim veya uzaktan öğretim kazanan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecek. Öğrencinin Türkiye sınırları içinde bir üniversiteye yerleşmiş olması gerekiyor. Yine üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına 2023 yılında ilk defa yerleşenlerin başvuruları kabul edilecektir. Öğrencinin ve velisinin Karatay'da ikamet etmesi gerekiyor. 01.01.2001 ve sonrası doğumlu öğrenciler destekten faydalanabilecek.

universitelilere-destek-1.jpeg

Destekten faydalanabilmek için ise öğrencilerin, "Yanıbaşımda Karatay Mobil Uygulaması"nı indirmesi gerekiyor. Başvurular, söz konusu uygulamanın online işlemler menüsünde yer alan dijital başvurular bölümünden alınacak. 4 Eylül Pazartesi günü başlayacak başvurular, 30 Eylül Cumartesi günü sona erecek. ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (okul-bölüm belirten) ve Okul Kayıt Belgesi'nin de (ya da öğrenci belgesi) başvuru formuna eklenmesi gerekiyor. Eğitim desteği, tek sefere mahsus olmak üzere şartları sağlayan ve kaydını oluşturan her öğrenci için 1500 TL olarak belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.