Karatay Belediyesi yeni konut hamlesini ilan etti! Akıncıpark'ta ev sahibi olmak isteyenler için başvuru tarihleri açıklandı

Karatay Belediyesi yeni konut hamlesini ilan etti! Akıncıpark'ta ev sahibi olmak isteyenler için başvuru tarihleri açıklandı

Karatay’ı imar ve ihya eden birçok kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, 41’inci toplu konut hamlesi olan “Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi” projesini de kamuoyuna açıkladı.

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan kooperatife üyelik başvuruları ise https://akincipark.karatay.bel.tr/ internet adresi üzerinden 5-9 Nisan tarihleri arasında alınmaya başlanacak.

Konuyla ilgili açıklama, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan geldi. Kooperatifin yönetim kurulu üyeleriyle kameralar karşısına geçen Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın konumu ve derin tarihi geçmişiyle Konya’nın ve bölgenin köklü yerleşim alanlarının başında geldiğine vurgu yaptı.

VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİ FERAH VE KONFORLU YAŞAM ALANLARINA ERİŞİMİNE KATKI SUNUYORUZ

Bu kadim merkezin her karışına hizmet ulaştırmaya, yatırımlarını bir bir hayata geçirmeye devam ettiklerinin altını çizen Hasan Kılca, “Yeşil kuşaklarından, yenilenen cadde ve sokaklarına, sosyal donatılarından ferah yaşam alanlarına kadar bugüne ve yarına hitap eden yatırımlarımızı hemşehrilerimizin desteğiyle hayata geçiriyoruz. Bugün ilçemizin neresine bakarsanız orada devam eden veya tamamlanmış bir çalışmamızı görürsünüz. Eğitimden altyapı çalışmalarına, sosyal tesislerden teknolojik projelere, yeşil alanlar ve sportif faaliyetlerden çevreci uygulamalara, kısacası daha birçok alanda iş üretiyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizi yaparken de tamamıyla gönül belediyeciliği ilkelerimizle hareket ediyor, vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını merkeze alıyoruz. Bu çerçevede ilçemizin gelişimi ve dönüşümü adına ilçemizin birçok noktasında yepyeni yaşam alanları oluşturuyor, eski yerleşim alanlarını da dönüştürerek ilçemizin kullanımına sunuyoruz. Yapılaşmanın hızlandırılması, özel girişimlerin özendirilmesi, vatandaşlarımızın ferah ve konforlu yaşam alanlarına erişiminin artması adına Karatay Belediyesi olarak toplu konut zincirimize önemli bir halka daha eklemek üzere çalışmalarımızı tamamladık. Yeni toplu konut hamlemiz, bu alanda belediyemiz öncülüğündeki 41’inci çalışması olacak. Karatay’ımızın düzenli şehirleşmesi, yeni yapılaşmanın hızlandırılması, hemşehrilerimizin daha konforlu, ferah ve birçok sosyal donatı alanlarıyla zenginleştirilmiş yaşam alanlarına kavuşması adına Karatay Belediyesi olarak “Karatay Akıncıpark Konut Yapı Kooperatifi”nin kurulmasına öncülük ediyoruz. Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

252 KONUTLUK PROJEMİZ, BÖLGENİN İMARLAŞMASINA ÖNEMLİ BİR HAREKETLİLİK GETİRECEK

Karatay Belediyesi’nin öncülük ettiği toplu konut kooperatifi projesi hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye öncülüğünde bugüne kadar 21 bin 92 daire üretildiğini söyledi.
Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu projemizle toplu konut hamlesi sürecine 252 daire daha eklemiş oluyoruz. Karatay Akıncıpark Toplu Konut çalışmamız, konum olarak Karakulak Mahallesi, Büyükkumköprü Caddesi ve Sarıcami Sokak kesişimi ile Balçelebi Caddesi ve Tinat Sokak kesişimindeki iki farklı ada ve parselden oluşan toplam 27 bin 53 metrekarelik kentsel dönüşüm alanında yer alıyor. 3+1 ve iki tip 2+1 olmak üzere toplamda 252 daireden oluşan projemizi 20 bin metrekarelik yeşil alan ile çevreliyoruz. Site içerisinde ise peyzaj düzenlemeleri, park ve dinlenme alanları ile kapalı yeraltı otoparkı bulunuyor. Karatay Belediyesi olarak her biri 6 kat olmak üzere toplamda 11 bloktan oluşan Karatay Akıncıpark Toplu Konut Projesi ile bu bölgede az olan yapılaşmaya katkı sağlamış oluyoruz. Bunun neticesinde ise bölgede oluşacak yeni cazibe alanı ile özel girişimleri de özendirecek ve dönüşüm hızlanmış olacak.”

Vatandaşı ev sahibi yapacak projeyi çok önemsediklerini dile getiren Hasan Kılca, konut yapı kooperatifine üye başvuruların alınacağı tarihi de açıkladı.

Kılca, “Üye başvurularını https://akincipark.karatay.bel.tr/ internet adresi üzerinden 5-9 Nisan tarihleri arasında alacağız. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız belirttiğimiz tarihler içerisinde belediyemiz web sitesi üzerinden kayıtlarını oluşturabilirler. Karatay Akıncıpark Toplu Konut hamlemizin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu alanda ihtiyaç olan birçok bölgede yeni yaşam alanlarının oluşmasına öncülük etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

akincipark-6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum