Karar Resmi Gazete'de! Deprem bölgesinde 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresi 9 ay uzatıldı

Karar Resmi Gazete'de! Deprem bölgesinde 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresi 9 ay uzatıldı

Deprem bölgesindeki öncelikli kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için uygulanan Toplum Yararına Program süresinin 9 ay uzatılma kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Deprem bölgesindeki öncelikli kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) süresinin 9 ay uzatılma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye İş Kurumu'nun ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Program, depremden zarar gören Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'yı kapsıyor.

Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketi nedeniyle temel kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için uygulanan 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresinin 9 ay uzatılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Deprem bölgesinde yaraları sarmaya, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak adına tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresini 9 ay uzatıyoruz” ifadelerini kullandı.

50-bin-kisilik-toplum-yararina-program-suresi.jpg

TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR NEDİR?

İŞKUR, işsizlikle mücadele eden vatandaşlar için belli dönemlerde Toplum Yararına Programlar'ı (TYP) gerçekleştiriyor. İşsizlerin geçici bir süreliğine çalışma hayatında yer almasına olanak tanıyan bu program, çeşitli kollarda istihdam yaratıyor. Toplum Yararına Programlar, afet, salgın ve acil durumlar gibi zorunlu sebeplerle işsiz kalmış kişilerin çalışma disiplinlerini ve alışkanlıklarını koruma amacı taşıyor.

Program kapsamında İŞKUR ile kamu kurumları arasında iş birliği yapılarak işsizlere geçici gelir desteği sağlanıyor.

TYP HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

TYP, her zaman uygulamada olan bir program değildir. Yalnızca afet, salgın, acil durumlar, sosyal kriz ve diğer mücbir sebeplerin olduğu dönemlerde uygulanır.

TYP'YE KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

TYP kapsamından yararlanabilmek için şartlar ise şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Sigortalı olmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almamak,
  • Öğrenci (açık öğretim öğrencileri hariç) olmamak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.