Karar dün yayınlandı: Konya’ya 200 bin metrekarelik yeni sanayi sitesi alanı ve 69 bin metrekare yeşil alan

Karar dün yayınlandı: Konya’ya 200 bin metrekarelik yeni sanayi sitesi alanı ve 69 bin metrekare yeşil alan

Konya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün internet sitesinde Konya’nın Karatay ilçesi sınırları içinde bulunan 200 bin metrekarelik alan için yeni karar askıya çıktı. Karara itiraz için 30 gün var.

Konya-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği başlığıyla Konya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan 20 Ocak 2022 duyuruya göre Karatay ilçesi sınırları içinde yer alan ve sanayi tesislerinin içinde yer alan bölgenin Rezerv Yapı Alanı olarak değerlendirilmesine karar verildi. Müdürlüğün panosunda askıya çıkan karara itiraz süresi 30 gün.

REZERV YAPI ALANI NE DEMEK?

6306 sayılı kanun uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen Bakanlıkça belirlenen alanlardır.

Rezerv yapı alanlarda, Kanunun amacı çerçevesinde fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek ve Kanunda öngörülen amaçlar çerçevesinde kullanılmak üzere; Riskli alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapılarda ikamet edenlerin nakledileceği rezerv konut ve işyerleri, gelir ve hasılat getirecek her türlü uygulama yapılabilir ve bu alanlar yeni yerleşim alanı olarak kullanılabilir.

KARATAY BELEDİYESİ TALEPTE BULUNDU

Müdürlüğün internet sitesindeki yer alan bilgilerde “Karatay Belediye Başkanlığı’nın 02.12.2021 tarihli ve 31967 sayılı yazısı ile Bakanlığımızca 16.04.2018 tarihinde onaylanan Konya-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda (ÇDP) değişiklik yapılması talep edilmiştir” bilgileri paylaşıldı.

sanayi-tesisi.jpg

İŞYERİ, SANAYİ TESİSİ VE DEPOLAMA ALANI YAPILABİLECEK

Karatay Belediyesi’nin talebine göre Mezbaha (Fetih) Mahallesi, 2202 Ada, 12 ve 13 nolu parsellerde kayıtlı 189.992,42 metrekare büyüklüğündeki alanın Çevre Düzeni Planı’nda Sanayi ve Depolama Bölgesi olarak düzenlenmesi talep edilerek müdürlüğün onayına sunuldu.

Konya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de ilgili mevzuat uyarınca söz konusu alanın çevresinde sanayi ve depolama alanı ile kentsel servis alanı olarak tanımlanmış toplu işyerleri/küçük sanayi sitesi alanlarının yer aldığı, var olan küçük sanayi tesislerinde olabilecek kapasite artışlarının ve mevcut planla bütünleşen benzer kullanım taleplerinin alt ölçekli planlar vasıtasıyla karşılanabilmesi, ülke bölge ve kent ekonomisine katkı sağlanması amacıyla ÇDP’de “Sanayi ve Depolama Bölgesi” olarak düzenlenmesine karar verdi. İlgili karara itirazların 18 Şubat 2022 tarihine kadar yapılabileceği bildirildi.

spor-tesisi-ve-yesil-alan.jpg

YENİ SPOR TESİSİ İÇİN ALAN

Aynı kararda yer alan bilgide yine aynı bölgeye komşu parsele Kentsel ve Bölgesel Yeşil ve Spor Alanı yapımı için onay verildi. Hacıyusufmescit Mahallesi, 2494 Ada, 18 Nolu Parselde (1.148.841,61 metrekare) kayıtlı alanının 69.279,42 metrekarelik kısmı bu çalışma için kullanılacak.

Söz konusu alanın tam konumu haritada şu şekilde:

haritada-gorunum.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.