Karapınar’da yaralı kulaklı baykuş (Asio otus) bulundu

Karapınar’da yaralı kulaklı baykuş (Asio otus) bulundu

Konya’nın Karapınar ilçesinde mısır tarlasında çalışan bir çiftçi, yaralı halde bulduğu kulaklı baykuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim etti. Yetkililer, nesli tükenme tehlikesi altındaki kuşun tedavi altına alındığını bildirdi.

Karapınar ilçesine bağlı Seyithacı Yaylası’nda mısır tarlasında çalışan çiftçi Muhammet Baldanoğlu, mısırların arasında hareketsiz halde duran bir baykuş fark etti. Kuşun yaralı olduğunu gören Baldanoğlu, vakit kaybetmeden Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine haber verdi.

“Yırtıcılara yem olabilirdi”

Yaralı kuşu ilk gören Baldanoğlu, olayı şu sözlerle anlattı:

Kuşu görünce hemen koruma altına aldım. Belki yırtıcı hayvanlara yem olacaktı. Yetkililere haber verdim, gelip teslim aldılar.

Nesli tehlike altında

DKMP ekipleri, kuşun kulaklı baykuş (Asio otus) türüne ait olduğunu açıkladı. Yetkililer, bu türün nesli tükenme tehlikesi altında olduğunu vurgulayarak yaralı kuşun tedavi için rehabilitasyon merkezine götürüldüğünü duyurdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, vatandaşlara doğada yaralı hayvan gördüklerinde hemen kendilerine ulaşmaları çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.