Karapınar'da Kızılay'ın Düzenlediği Kan Bağışı Kampanyasına Büyük Katılım

Karapınar'da Kızılay'ın Düzenlediği Kan Bağışı Kampanyasına Büyük Katılım

Karapınar ilçesinde gerçekleştirilen Kızılay tarafından düzenlenen 5 gün süren kan bağışı kampanyası, din görevlileri, eğitim camiası, esnaflar ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Türk Kızılayı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen gezici tır ile gerçekleştirilen 5 gün süren kan bağışı kampanyası büyük bir başarıya imza attı. Kampanyaya, bölgedeki din görevlileri, eğitim camiası, esnaflar ve vatandaşlar büyük bir ilgi göstererek destek verdiler.

Toplamda 279 ünite kan bağışının gerçekleştiği kampanyada ayrıca 29 kişi de kök hücre bağışında bulundu. Bu anlamlı kampanyaya katılım gösteren vatandaşlardan bazıları sürekli kan bağışında bulunanlar arasında yer alarak gümüş ve bronz madalya kazandılar.

Sürekli kan bağışçısı olan Durmuş Yarımoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fırsat buldukça kan bağışında bulunuyorum. Kan bağışı yaparak hem sağlığımı koruyorum hem de bir hayat kurtarmaktan mutluluk duyuyorum. Sağlığı yerinde olan herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Karapınar halkının bu anlamlı kampanyaya gösterdiği yoğun ilgi, bölgedeki dayanışma ve duyarlılığın bir göstergesi oldu. Türk Kızılayı'nın düzenlediği bu tür etkinlikler, toplumun sağlığını koruma ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme amacına büyük katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.