Karapınar'da Çobanlık Kursu Tamamlandı: 22 Kişi Belge Aldı

Karapınar'da Çobanlık Kursu Tamamlandı: 22 Kişi Belge Aldı

Karapınar'da düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'nda 38 kursiyer arasından 22 kişi belge almaya hak kazandı. Kurs, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın istihdam desteği ile küçükbaş hayvancılığı geliştirmeyi hedefliyor.

Konya'nın Karapınar ilçesinde düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Kursu, 38 kursiyerin katılımıyla sona erdi. Kurs, Karapınar Halk Eğitimi Merkezi ve KOMEK işbirliğiyle gerçekleştirildi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara saha deneyimlerini pekiştirme fırsatı sundu. Kurs süresince, Öğretici Keziban Kerim liderliğinde, merada hayvan otlatımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanların kontrol altına alınması ve kayıt, beslenme hastalıkları ve barınak ortamı gibi konularda eğitimler verildi.

Karapınar'da Çobanlık Kursu Tamamlandı: 22 Kişi Belge Aldı

Kurs sonunda 22 kişi belge almaya hak kazandı. Bu belge, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen diğer şartları sağlayan kursiyerlere istihdam ve teşvik desteği sağlayacak. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Karadeniz, kursiyerlerin yeni bilgiler edinerek tecrübe paylaşımından faydalandıklarını belirtti. Küçükbaş işletmelere yönelik olarak verilen sertifikalar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 250 küçükbaş anaç hayvan varlığına sahip işletmelere istihdam desteği olarak sunuluyor.

Karadeniz, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve çobanlık mesleğinin daha cazip hale getirilmesinin amaçlandığını vurguladı. Sürü Yönetimi Elemanı Kursları, vatandaşların talepleri doğrultusunda açılmaya devam edecek ve bu şekilde hayvancılık sektörüne katkı sağlamaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.