Karapınar'da 32 Öğrenci Hafızlıklarını Tamamladı

Karapınar'da 32 Öğrenci Hafızlıklarını Tamamladı

Konya'nın Karapınar ilçesinde TOKİ Merkez Kız Kur'an Kursu öğrencileri için Hafızlık İcazet ve Taç Giydirme töreni düzenlendi.

Karapınar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçenin önde gelen isimlerinin katıldığı etkinlikte 32 öğrenci hafızlıklarını tamamlayarak taçlarını giydi.

Önemli İsimler ve Katılım

Karapınar Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, Ereğli Müftüsü Abdullah Özmen, Karapınar Müftüsü Sırrı Fuat Ateş, Emirgazi Müftüsü Halil İbrahim Özçelik, Halkapınar Müftüsü Yusuf Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Salih Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, çeşitli kurum amirleri, STK başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Öztürk'ten Öğrencilere Tebrik

Programda konuşan Kaymakam Şenol Öztürk, kız öğrencilerin dini eğitimlerini tamamlayarak bu mertebeye ulaşmalarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Öztürk, "Bu tür etkinlikler, gençlerimizin manevi gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.

Manevi Gelişim ve Toplumsal Katkı

Karapınar Müftülüğü, öğrencilerin dini eğitimlerinin yanı sıra toplumsal ve manevi gelişimlerine de büyük önem verdiklerini vurguladı. Müftülük yetkilileri, hafızlık eğitiminin bireylerin manevi dünyasına katkı sağladığını ve bu tür programlarla gençlerin toplumda daha bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştiğini belirtti.

Karapınar'da 32 Öğrenci Hafızlıklarını Tamamladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.