Karapınar Fevzi Paşa Ortaokulu Öğrencileri Erozyon Sahasını Ziyaret Etti

Karapınar Fevzi Paşa Ortaokulu Öğrencileri Erozyon Sahasını Ziyaret Etti

Konya'nın Karapınar ilçesinde Fevzi Paşa Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, "Yakından Uzağa" eğitim ilkesi çerçevesinde Karapınar Erozyon Sahasını ziyaret ederek çevre sorunlarına dair bilgi aldı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde yer alan Fevzi Paşa Ortaokulu'nda eğitim gören 5. sınıf öğrencileri, çevre problemlerini yakından tanımak amacıyla önemli bir gezi gerçekleştirdi. Fen Bilimleri Öğretmeni Ceren Karaca Sarier yönetiminde yapılan ziyarette öğrenciler, Karapınar Erozyon Sahasında incelemelerde bulundu. Erozyon yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, sahada gezerek erozyonun etkilerini yerinde gözlemledi.

Erken Yaşta Çevre Bilinci Oluşturma

Öğretmen Ceren Karaca Sarier, bu tür ders dışı etkinliklerin öğrenciler için çok faydalı olduğunu belirtti. Sarier, "Anlatılan yerleri görmek, öğrencilerin yorumlama yeteneklerine ve bilinçlerine katkı sağlıyor. Bu geziyle 'Yaparak Yaşayarak, Yakından Uzağa' gibi eğitim ilkeleri çerçevesinde öğrencilerimiz eko-adalet bilinci kazanıyor. Olay ve olgulara ilk elden tanık olma fırsatı yakalıyorlar," dedi.

Karapınar Fevzi Paşa Ortaokulu Öğrencileri Erozyon Sahasını Ziyaret Etti

Öğrencilerin Çevre Duyarlılığı Artıyor

Geziye katılan öğrencilerden Berranur Eşsiz, bu tür gezilerin çevreye olan duyarlılıklarını artırdığını ifade etti. Eşsiz, "Karapınar'ın eski ve yeni halini gördük. Zaten bu bölgenin dünyada bilinir olduğunu biliyorduk," dedi.

Karapınar Fevzi Paşa Ortaokulu'nun düzenlediği bu etkinlik, öğrencilerin erken yaşta çevre sorunlarına duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.