"Karanlık Sahne"

"Karanlık Sahne"

Altınokta Körler Derneğince düzenlenen "Karanlık Sahne" etkinliği, görme engelliler ve gönüllüleri aynı sahnede buluşturdu

İSTANBUL (AA) - Altınokta Körler Derneği tarafından düzenlenen "Karanlık Sahne" etkinliği, görme engelliler ve gönüllüleri aynı sahnede buluşturdu.

Şişli Kent Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Altınokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Ziya Özdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınokta Körler Derneğinin 1950 yılında kurulduğunu anlattı.

Özdem, "Bizlerin görevleri, görme engellilerin nasıl yaşadığını halka sunmaktır. Biz de Karanlık Sahne adlı etkinliğimizde kısa sürede olsa görenleri bir görme engelli olarak yaşatmak ve görme engellileri tanıtmak ve onların empati kurmasını sağlamaya çalıştık" dedi.

Özdem, Altınokta Körler Derneği'nin 32 ilde faaliyet gösterdiğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim normal insanlardan farkımız gözlerimizin görmemesi. Yaşayış, düşünme, hayata bakışımız hemen hemen birbirlerine benzer şekildedir. Bizlerin önünde engeller olmazsa ya da bu engeller aşılırsa bizler de normal insanlar gibi her yere ulaşabiliriz. Gidebileceğimiz yerlere engel olmadan ulaşabiliriz, eğitimimizi alabiliriz, çalışabiliriz. Yani herkesin yaptığı bütün işleri yapabiliriz. Yeter ki bizlere fırsatlar verilsin. Önümüzdeki engellerin aşılması için çözüm önerileri üretilsin ve bizler için alınan kararlarda bizleri de yanlarına alsınlar. Birlikte çözüm arayalım."

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme de "Biz yerel yöneticiler olarak engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engelleri kaldırmakla görevliyiz. Kentimizi, engelsiz bir kent haline getirmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tüm aydınlatmaların kapatıldığı sahnede, görme engelliler ve gönüllüler tarafından müzikli gösteri gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler