Karanlık dünyasında öğrencilerini aydınlatıyor

Karanlık dünyasında öğrencilerini aydınlatıyor

Doğuştan görme engelli 10 yıllık edebiyat öğretmeni Serkan Çiğdem, öğrencilerine edebiyatı sevdirmeye çalışıyor- Çiğdem:- "Benim için sınıfta öğrencilere hitap etmek, bildiklerimi anlatmak, edebiyatı sevdirmeye çalışmak en büyük mutluluk, onlar benim sade

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Doğuştan görme engelli edebiyat öğretmeni Serkan Çiğdem, çok severek seçtiği mesleğini yaparken öğrencilerine edebiyatı sevdirmeye çalışıyor.

Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan doğuştan görme engelli Serkan Çiğdem, mesleğine olan tutkusu, öğrencileriyle ilişkisiyle dikkat çekiyor.

Beyaz bastonuyla çıktığı evinden belediye otobüsüyle her gün okuluna büyük bir sevgiyle giderek öğrencileriyle buluşan Serkan öğretmen, mesleğine ve edebiyata olan sevgisiyle hem öğrencilerine edebiyatı sevdiriyor çalışıyor hem de onları geleceğe hazırlıyor.

Görme engelli öğretmen olmayı ve öğrencileriyle ilişkisini AA muhabirine anlatan Çiğdem, engeli nedeniyle güç şartlarda eğitimini tamamladığını, çok sevdiği edebiyata olan ilgisini geliştirerek öğretmenlik mesleğini seçtiğini söyledi.

Çiğdem, görme engelli bir çocuk olarak küçükken hep hangi mesleği yapacağını düşündüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ailemin bana verdiği öz güven ile ilk, orta ve lise eğitimimi tamamladım, daha sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümünü kazandım. Okulda edebiyata olan ilgim adeta tutkuya dönüştü. Okulu bitirdikten sonra öğretmenlik mesleğine başladım ve bildiklerimi öğrencilerime anlatmaya, edebiyatı sevdirmeye çalıştım. Halen aynı üniversitede eğitim bilimleri alanında doktora yapıyorum." dedi.

- "Öğrencilerim benim arkadaşım, dostum"

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanlığı görevini de yürüten Çiğdem, görme engelli oluşunun öğrencileriyle ilişkisinde diğer öğretmenlerin yaşayabilecekleri dışında farklı bir sorun getirmediğini ifade etti.

Çiğdem, öğrencilerini çok sevdiğini her birini aynı zamanda birer arkadaşı, dostu olarak kabul ettiğini belirterek, duygularını şu sözlerle aktardı:

"Her öğretmenin yaşadığı güçlükleri elbet ben de yaşıyorum ancak öğrencilerim bana engelimden dolayı daha yakın ve dengeli yaklaşıyor. Örneğin benim derslerimde öğrenciler gürültü yapmaz çünkü ben onlara arkadaş gibi yaklaşıyorum. Benim için sınıfta öğrencilere hitap etmek, bildiklerimi anlatmak, edebiyatı sevdirmeye çalışmak en büyük mutluluk, öğrencilerimle bir arada olduğumda tüm zorlukları unutuyorum. Onlar benim sadece öğrencilerim değil, zil çaldığında her biri arkadaşım, dostum. Ders aralarında onlarla edebiyat üzerine sohbetler yaparız, sanırım bana duydukları saygı onların edebiyata olan ilgisini artırıyor."

Okul müdürü Ulaş Akıncı ise Çiğdem'in meslektaşları ve öğrencileri ile diyaloğunun çok sıcak olduğunu belirterek "Serkan öğretmen, yaşam enerjisi, edebiyata ve öğretmenlik mesleğine olan sevgisi ile bizleri sürekli olarak motive ediyor. Onu tanımak ve onunla çalışmak bizler için bir şans." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :