Karaman'daki yılkı atları susuz bırakılmadı

Karaman'daki yılkı atları susuz bırakılmadı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Karaman bölgemizde bu yıl itibariyle yaklaşık 750 civarında yılkı atı mevcut. Bu atların susuz kalmaması için talimat verdim. Su depoları ve yalaklar inşa ettik"- "Ekim ayı itibariyle yağışlarla birlikte bu depolarda su

ANKARA (AA) - Karaman'ın Karadağ bölgesinde sayıları her geçen yıl artan yılkı atları için harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı çalışmalarla atların su ihtiyacını karşılıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölge halkının makineli tarıma geçmesi nedeniyle sahip olduğu atları tabiata bırakmasının ardından yılkı atlarının sayılarının her geçen yıl arttığı belirtildi.

Yılkı atlarının, bölgedeki su kaynaklarının azlığı nedeniyle susuzlukla karşı karşıya kaldığı ifade edilen açıklamada, bu duruma kayıtsız kalmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, İl Özel İdaresi ve diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak hayvanların faydalanacağı su depoları ve yalaklar tesis ettiği bildirildi.

Bakanlığın Karadağ bölgesinde 2 su deposu ve bu depolara bağlı su yalakları ile yağmur suyu toplama noktaları tesis ettiği vurgulanan açıklamada, İl Özel İdaresi'nin de 800 tonluk su deposu ve çeşmeler inşa ettiği vurgulandı. Açıklamaya göre, yağış mevsimine girilmemesi sebebiyle su depolarında doluluk sağlanamadığı için İl Özel İdaresi ve orman teşkilatı tarafından tankerlerle su taşınarak hayvanlara su teminine devam ediliyor.

- "Yağışlarla birlikte atlar suya doyacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bölgede önem arz eden yılkı atları ve diğer canlılar için bakanlık olarak gereken ne varsa yaptıklarını belirtti.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Karaman bölgemizde bu yıl itibariyle yaklaşık 750 civarında yılkı atı mevcut. Bu atların susuz kalmaması için talimat verdim. Su depoları ve yalaklar inşa ettik. Ancak henüz yağışlı mevsime geçmediğimiz için bu depolarda doluluk sağlanamadı. Biz de bu doluluk sağlanana kadar tankerlerle su taşıyarak atlarımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Ekim ayı itibariyle yağışlarla birlikte bu depolarda su birikecek ve hayvanlarımız suya doyacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :