Karaman'daki istismar iddiası

Karaman'daki istismar iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:- "Karaman'daki menfur hadise üzerinden sosyal medyada şahsımı da hedef alan bir linç kampanyası yürütüldü. Dün gazetecilere verdiğim cevapta bazı ifadelerimin koparılarak, çıkarılarak ve çarpıtılarak servis e

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman'daki menfur hadise üzerinden sosyal medyada şahsını da hedef alan bir linç kampanyası yürütüldüğünü, dün gazetecilere verdiği cevapta bazı ifadelerinin koparılarak, çıkarılarak ve çarpıtılarak servis edilmesi nedeniyle yanlış bir algıya dönüştürüldüğünü ifade ederek, "Bugün bu konudaki yanlış algıları düzeltmek istiyorum. Karaman'daki olay bize ulaştığı andan itibaren davaya müdahil olunmasını istedim. Olay çocuklarımıza karşı yapılan cinsel istismar ve tecavüz olayıydı. Kadın ve çocuklara şiddet, istismar ve tecavüz olaylarında gerek şahsım gerekse bakanlığım olarak sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bu suçu işleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Gerekli rehabilitasyon çalışmaları eş zamanlı olarak başlatıldı. Bu aşağılık olayı gerçekleştiren kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerek bakanlık gerekse şahsım adına olayın takipçisi olacağım." dedi.

Ramazanoğlu, İSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir meseleyi izah etmek istediğini söyledi.

Karaman'da herkesi derinden yaralayan bir hadise meydana geldiğini anlatan Ramazanoğlu, bu menfur hadise üzerinden sosyal medyada şahsını da hedef alan büyük bir linç kampanyası yürütüldüğünü kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dün Ankara'da gazetecilerin bu konuyla ilgili sorduğu soruya verdiği cevapta bazı ifadelerimin bağlamından kopartılarak, çıkarılarak ve çarpıtılarak servis edilmesi nedeniyle yanlış bir algıya dönüştürülmüş olabilir. Bugün bu konudaki yanlış algıları düzeltmek istiyorum. Karaman'daki olay bize ulaştığı andan itibaren davaya müdahil olunmasını istedim. Karamandaki olayı kısaca hatırlatmak istiyorum. Oradaki çocuklarımıza karşı yapılan cinsel istismar ve tecavüz olayıydı. Kadın ve çocuklara şiddet, istismar ve tecavüz olaylarında gerek şahsım gerekse bakanlığımız olarak sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bu suçu işleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Aileler ve çocuklar için gerekli rehabilitasyon çalışmaları eş zamanlı olarak başlatıldı. Bu aşağılık olayı gerçekleştiren kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerek bakanlık gerekse şahsım adına olayın takipçisi olacağım. Bu ve benzeri olaylardaki bakış açımız çok nettir. Mağdurların kişilik haklarının korunması, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılması şeklindedir."

Asla ve asla tolerans göstermeyeceklerini ve olayın üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Ramazanoğlu, "Bunun böyle bilinmesini ve çarpıtılmış bilgilerle oluşturulmaya çalışılan algılara itibar edilmemesini rica ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler