Karaman'da kovid alarmı! 4 bina karantinaya alındı

Karaman'da kovid alarmı! 4 bina karantinaya alındı

Koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçtiği Karaman'da Larende Mahallesi Kılbasan Yolu Caddesi'ndeki 4 binada karantina uygulaması başlatıldı. Binalara giriş ve çıkışlar ikinci bir karara kadar yasaklandı

Karaman'da, Kovid-19 vakaları İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nu harekete geçirdi. 4 bina karantinaya alınırken ikinci bir karara kadar binalara giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildiği açıklandı

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için Larende Mahallesi Kılbasan Yolu Caddesi'ndeki 4 binada karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Bu binalarda toplu şekilde taziyeye katıldığı belirlenen vatandaşlarda Kovid-19 vakası görüldüğü ifade edilen açıklamada, ikinci bir karara kadar binalara giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "İl Salgın Denetim Merkezi ve kolluk kuvvetlerince taziyelerin denetlenmesine, cenazelerde, cami önlerinde veya halka açık alanlarda toplumumuzun örf ve adetlerinden merhum pişisi, helvası gibi toplu yiyecek içecek ikramının yapılıp dağıtılmasının engellenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.