Karaman'da koronavirüs vakalarının en çok olduğu yerlerin olduğu risk haritası yayında

Karaman'da koronavirüs vakalarının en çok olduğu yerlerin olduğu risk haritası yayında

Mobil cihaz uygulamasına gelen güncelleme sayesinde Karaman'ın hangi bölgelerinde koronavirüs vakası fazla görebileceksiniz. Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde Karaman'da risk nerelerde fazla olduğunu öğrenin.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs vaka haritası yayına başladı. Uygulama ilk olarak alarm, sağlık seviyesi ve aile uygulamasıyla yayına başlamıştı. Uygulamaya yapılan son güncellemeyle Karaman'ın tüm bölgelerinde vakalar görülebiliyor.

Karaman'ın daha önce yayınlanan ancak bir türlü kestirilemeyen risk haritasının en detaylı sürümü dünden itibaren yapılan güncellemeyle yayına başladı.

Hayat eve sığar uygulamasıyla Karaman'ın tüm bölgelerinde ilçe ilçe, sokak sokak, cadde cadde koronavirüs vakalarını detaylı olarak görebiliyorsunuz.

Cep telefonu ya da mobil cihaz uygulamasına gelen güncelleme sayesinde Karaman'ın hangi bölgelerinde koronavirüs vakası fazla görebileceksiniz.

Uygulama, koronavirüs testi pozitif olan kişilerin yoğun olarak bulundukları bölgeleri gösteriyor. Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor.

Kullanıcılar, ‘ailem’ bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor.

Uygulama vatandaşları koronavirüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi.

Uygulama ile telefon numarası doğrulaması yapılarak adım adım sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı ile ilgili şikayetlere göre nasıl davranılması gerektiği belirtiliyor.

Dünyada vaka sayısının 2 buçuk milyonu bulduğu yüzbinlerce kayıp verilen ve dünyayı esir alan, büyük devletlere adeta diz çöktüren koronavirüs salgını istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Sokağa çıkma yasağı süresince ve sonrasında sizi Karaman ve Türkiye'de koronavirüs vakalarına karşı koruyabilecek ve risk almanızın önüne geçecek bir uygulamayı geçtiğimiz günlerde yayına sokan Sağlık Bakanlığı uygulamaya güncelleme yayınladı.

Bu sayede Karaman'ın neresinde koronavirüs vakası daha fazla ve en çok vakanın görüldüğü semtleri detaylı olarak görebiliyorsunuz.

Uygulamayı aile bireylerinize de kurarak aile fertlerinizin nerede olduğunu öğrenebilir ve onları tehlikeden koruyabilirsiniz. Bu menüde herhangi bir değişiklik görülmüyor.

Programda en güzel ve en işlevsel bölüm Karaman ve Türkiye'nin en yoğun yerlerini anlatan harita.

Bulunduğunuz çevre üzerinde nerelerde koronavirüs vakaları varsa tek tek görebiliyorsunuz.

Siz de vakit kaybetmeden bu uygulamayı cep telefonunuza indirip kurabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı'nın hazırlattığı Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs konusunda vatandaşları bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amaçlanıyor.

Google Android ve iOS uygulamaları mevcut olan uygulamada birçok konuya değiniliyor.

  •  Uygulamada
  •  Bulunduğunuz bölge riskli bölgelerden mi?
  •  Bulunduğunuz bölgede insanlar sosyal izolasyon tedbirlerine uyuyor mu?
  •  Hastalıkta riskli grupta yer alıyor musunuz?
  •  Ailem nerede?
  • Çevremde enfekte riski var mı?
  • Programı güncellediğiniz andan itibaren Türkiye'de tüm illerde nerelerde vaka olduğunu detaylı olarak görebiliyorsunuz.

Uygulama yüklüyse hemen güncelleyin.

En çok sorulan sorulara haritalı yanıtlar verebilen sistemin yaygınlaşması insanların enfekte insanların birbirine temasını azaltmayı da hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabiliyorsunuz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır, tavsiye niteliğindedir.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.

karaman-koronavirus-risk-haritasi.jpgkaraman-koronavirus-risk-haritasi-2.jpg

UYARILARI TAKİP EDİN

Uygulamada konum servislerine izin verildiğinde, salgının yoğun olduğu riskli bölgelere yaklaşıldığında uyarı verecek ve haritada anlık olarak yaklaşılmaması gereken alanlar görülebilecek. Tüm bunlarla birlikte, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ülke genelindeki güncel vaka sayılarını da uygulama üzerinden görmek mümkün.

Vatandaşlar, "Ailem" bölümü üzerinden ise ailesindeki yaşlı, risk grubu bireyler veya çocuklarının durumunu takip etmek istedikleri takdirde, ilgili kişinin de uygulamayı yükleyip uygulama üzerinden onay vermesiyle, bu kişiyi de listesine ekleyerek konum bilgileri, bulunduğu bölgelere göre risk yoğunluğunu görebilecek ve yakınını uyarabilecek.

HASTALARIN YÜKLEMESİ ZORUNLU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir basın toplantısında uygulamayı şu sözlerle açıklamıştı: Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Üç operatör ve BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) işbirliğiyle olan bir tablo.

Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.

PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN BU LİNKLERİ KULLANABİLİRSİNİZ

Android;

https://t.co/lC76Jekq9n

App Store;

https://t.co/1L5Lm8ostU

karaman-koronavirus-risk-haritasi-3.jpgkaraman-koronavirus-risk-haritasi-4.jpg

Programın güncellemesi için Android Market ya da App Store'a girerek güncelleme düğmesine basmanız halinde uygulamanız anında güncellenecektir.

Karaman'da oldukça yoğun bölgeler ise şehrin merkezi olarak görülüyor.

Vatandaşların bu bölgelerde oldukça dikkatli olmaları ve önlemini almış olması gerekiyor.

karaman-koronavirus-risk-haritasi-5.jpgkaraman-koronavirus-risk-haritasi-6.jpgkaraman-koronavirus-risk-haritasi-7.jpgkaraman-koronavirus-risk-haritasi-8.jpg

 

Etiketler :