Karaman'da kısa dönem askerlerin yemin töreni

Karaman'da kısa dönem askerlerin yemin töreni

KARAMAN (AA) - Karaman'da, İl Jandarma Komutanlığındaki 374. kısa dönem acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.Lütfi Elvan Kongre Merkezi'nde düzenlenen...

KARAMAN (AA) - Karaman'da, İl Jandarma Komutanlığındaki 374. kısa dönem acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Lütfi Elvan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra 374. kısa dönem 24 asker yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, yaptığı konuşmada, askerlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını kanun ve nizamı, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edeceklerini söyledi.

Şahin, şöyle devam etti:

"Genç silah arkadaşlarım, kahraman Mehmetçikler bu askerlik ocağına adımınızı attığınız ilk günden beri yurdunuzun dört bir yanından gelen silah arkadaşlarınızla bütünleştiniz. Biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu an vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup aynı zamanda kahraman Türk jandarmasına mensup bir Türk askeri olduğunuzun belgesidir."

Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, askeri erkan ve asker yakınları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :