Karaman’da Görevden Alma, Aksaray’dan Nakil: Dev Kararname Çıktı

Karaman’da Görevden Alma, Aksaray’dan Nakil: Dev Kararname Çıktı

Cumhurbaşkanlığı imzasıyla gece yarısı çıkan kararnamede en dikkat çeken hamle Karaman ve Aksaray hattında yaşandı; çok sayıda kurumda yönetim değişti.

Kamu bürokrasisindeki en belirgin görev değişimi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının taşra teşkilatında gerçekleşti. Karaman İl Müdürü Seval Yılmaz görevinden el çektirilirken, boşalan koltuğa Aksaray İl Müdürü Nurettin Ulaş kaydırıldı. Aksaray'da boşalan makama ise Sezgi Arpacı Elaldı getirildi.

Kararname kapsamında il müdürlüklerinde yaşanan diğer ayrılıklar ve yeni görevlendirmeler şöyle listede yer aldı:

  • Manisa İl Müdürü Mustafa Kılıç ile Kilis İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt görevden alınan isimler arasında yer buldu; Manisa’nın yeni müdürü Kuduret Gültaş oldu.

  • Diyarbakır İl Müdürü Aydın Polat görevini Malatya'dan gelen Ali Sait Çeçen’e devretti.

  • Malatya'ya Ömer Faruk Ergün, Elazığ'a Serdar Demirci, Erzincan'a Abdulhalim Ünalan ve Bilecik'e Nejat İlhan yetkili il müdürü olarak aktarıldı.

Bakanlıklarda ve SGK’da Üst Düzey Değişim

Başkent bürokrasisinde de önemli koltuklar el değiştirdi. Strateji ve Bütçe Başkanlığında Tolga Balcı görevden alınarak koltuğu Atila Bedir’e teslim edildi. Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine Cem Kurt atanırken, SGK Strateji Geliştirme Başkanlığı koltuğuna Yakup Koç’un yerine İlkay Akçay oturtuldu.

Adli Tıp ve Bölge Müdürlüklerine Yeni Takviye

Adli Tıp Kurumunun kritik ihtisas kurullarına yeni akademisyen ve uzman hekimler dahil edildi:

  • Dr. Yasin Kavla ve Uzm. Dr. Ahmet Naim Namlı 4. İhtisas Kuruluna,

  • Oya Yeter 5. İhtisas Kuruluna,

  • Uzm. Dr. Neşe Kavruk Erdim 6. İhtisas Kuruluna,

  • Doç. Dr. Cündüllah Torun ise 7. İhtisas Kuruluna atandı.

Saha teşkilatlarında ise Meteoroloji'nin 5. Bölgesine Ümit Gülbağ, 10. Bölgesine Hasan Acar, 9. Bölgesine Özgür Taşçıoğlu getirildi. EPDK İkinci Başkanlığına Muhammed Mustafa İzgeç atanırken, TİGEM Genel Müdür Yardımcılığı Melikşah Taşkın’a, Marmaris Bölge Liman Başkanlığı ise Çetin Çiftçi’ye emanet edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.