Karaman’da gıda denetimleri

Karaman’da gıda denetimleri

KARAMAN (AA) - Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde gerçekleşen gıda güvenliği denetimlerinde 55 gıda...

KARAMAN (AA) - Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde gerçekleşen gıda güvenliği denetimlerinde 55 gıda işletmesine 220 bin lira ceza kesildiği belirtildi.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, denetimlerin 7 gün 24 saat aralıksız devam ettiğine dikkat çekilerek, daha başarılı ve etkin bir denetim için vatandaşların gördükleri tüm olumsuzlukları Alo Gıda 174’e bildirmesi istenen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Karaman’da halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için İl Müdürlüğümüz toplam 14 gıda denetçisi ile 2016 yılı içerisinde ilimizde faaliyet gösteren bin 57 satış yeri, 880 toplu tüketim yeri ve 366 gıda üretim yerine yönelik toplamda 3 bin 724 denetim gerçekleştirilmiş olup, 55 gıda işletmesine 220 bin 432 lira idari para cezası kesilmiştir. Halkın sağlığı her şeyin üzerinde olup, güvenilir gıda konusunda asla taviz verilmeden, denetimlerimize mesai mefhumu gözetilmeksizin etkin bir şekilde yapılmaya devam edilecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler